Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, koronavirüse karşı verdiği mücadeleyi kazandı. Geçtiğimiz aylarda Kovid nedeniyle annesini kaybeden Şahin, bir hafta hastanede kaldığı süreci GÜNDEME BAKIŞ’a anlattı. Koronavirüsün bilinmezliklerle dolu olduğuna dikkat çeken Şahin, “Hastalık çok sıkıntılı bir süreç, ben Kovid nedeniyle annemi de kaybettim. Annem entübeydi, 15 gün boyunca hastane bahçesinde oturup, ondan haber bekledim. Allah kimsenin başına vermesin. Başka bir hastalığa da benzemiyor. Ne olduğu, nerede olduğu, ne yaptığı gözükmüyor, bilinmiyor. Tedavisi de tam olarak bilinmeyen bir hastalık. Kanserin bile tedavi yöntemleri var, yapılabilirlikleri var, Kovid’in ise yapılabilir bir şeyi yok, bilinen bir tedavi şekli yok. Tamamen, ‘şu olursa böyle olabilir’ üzerine işleyen bir tedavi şekli var” dedi.  

“YORGUN VE HALSİZ KALDIM” 

Süreçte kendini bugüne kadar hiç hissetmediği kadar halsiz, yorgun hissettiğini anlatan Şahin, “İlk semptomum aşırı yorgunluk oldu. Çok yorgun hissettim, halsizlik vardı ve sonrasında eklem ağrılarım oluşmaya başladı. Önce bunu soğuk algınlığı sandım, üçüncü gün geçmeyince test yaptırdım ve pozitif olduğumu öğrendim. Ben 2 aşı olmuştum, bu yüzden çok ağır geçirmedim ama çok sıkıntılı geçirdim. Bunu yaşayan anlar. 1 hafta hastanede, 1 hafta da evde yattım. Ben hayatımda ilk defa 15 gün hiçbir şey yapmayı canım istemeden halsiz kaldım. Aklımıza tabi ki ölüm geldi. Ben inançlı bir insanım, hayatın nerede noktalanacağını bilmiyoruz ama bir gün noktalanacağını biliyorum, kadere inanıyorum” diye konuştu.  

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE GURUR DUYDUM” 

Sağlık Bakanlığı’nın uygulamalarından çok memnun kaldığını belirten Veysel Şahin, tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, “Hastalığımı, bakanlıktan öğrendim. 312’li bir numaradan arandım, Sağlık Bakanlığı’ndan aradıklarını, koronavirüs testimin pozitif çıktığını söylediler. Nerede olduğumu, ikametgahımın neresi olduğunu, hemen ikametgahıma geçmem gerektiğini, temaslı kişileri bildirmemi, ilaçların nereye getirilmesini istediğimi sordular. Ardından İzmir İl sağlık Müdürlüğü, onun ardından Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü, onun ardından Foça Sağlık Müdürlüğü aradı. Kim olduğumu bilmiyorlar, bu bana özel bir uygulama değil, Kovid olan tüm vatandaşlara aynı süreci işletiyorlar. Bundan 25 yıl önce Kanada’ya giden bir arkadaşım, ‘Kanada vatandaşı olmaktan gurur duydum’ diye bir söz etmişti, ben de bunca yıl bu cümleyi hep kıskanmıştım. Hastalık sürecimde devletimiz öyle bir hassasiyet gösterdi ki, hastalığımı unuttum ve beni arayan memur hanımefendiye, ‘Ne ulvi bir hizmet yapıyorsunuz. Ben Türk devletinin vatandaşı olmaktan büyük onur ve gurur duydum. Ölsem de gam yemem artık’ dedim. Bunu gönülden söyledim, çok mutlu oldum” açıklamasında bulundu.  

AŞI KARŞITLARINA ELEŞTİRİ 

MHP’li Şahin aşı karşıtlarını eleştirerek, “Koronavirüs diye bir şey yok bu oyun’ diyenler var, bir de aşıya karşı olan bir grup var. Bu bilime karşı olmaktır. Aşı karşıtları bir araya gelip miting yaptılar, bunu da anlamlandıramadım. Otobüse binip İzmir’den İstanbul’a gittiler. Hadi sen karşısın, kişisel olarak ama toplumu niye bu noktaya çekmeye çalışıyorsun?” dedi.