GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kıbrısla ilgili sözleri büyük yankı uyandırdı. “Kıbrıs’ı Kıbrıslılar yönetmeli” diyen Soyer’e MHP ve AK Parti cephesinden sert tepki gelmişti.

2 YIL ÖNCE SÖYLEDİĞİM SÖZLER
Soyer, bugün yaptığı açıklamada iki yıl önce söylediği sözlerin yeni söylenmiş gibi servis edildiğini bunun arkasında da bir kasıt olduğunu söyledi.

MHP’Lİ ŞAHİN’DEN BİR TEPKİ DAHA!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den Soyer’e bir tepki daha geldi. Şahin, “60 bin kişilik Türk ordusuyla 200 gemiyle bir ağustos ayında fethedildi. O yıldan bu yana Kıbrıs Türk yurdudur. Konya ve İçel’den Anadolu insanları oraya götürülüp yerleştirildi. Kıbrıs 500 yılda Türk yurdu haline getirildi. Biz orayı kanla aldık. Orada oturan Rumlar Müslüman Türklerin geniş yürekliliği sayesinde orada kaldı. Orası bir Yunan yurdu olsaydı bir tek Türk orada kalabilir miydi? Müslüman Türkler orada yaşayan insanlarına yüreklerini açmıştır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın özrü kabahatinden büyüktür! Soyer Rum severliğinin gerekçesini açıklasın. Göreve geldiğinden beri yaptığı gaflar aldı başını gitti” dedi