Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- MHP Merkezi Yürüme Kurulu Üyesi, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, CHP'yi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’i sert dille eleştirdi. MHP İzmir İl binasında basın toplantısı yapan MHP’li Osmanağaoğlu, Tunç Soyer’in PKK’ya kucak açtığını savundu.

“PKK’YA TEPKİ KOYMAK SOYER’İN GÜNDEMİNDE DEĞİL”
Menderes ve Karabağlar’da çıkan orman yangınlarının bölücü terör örgütü PKK’nın üstlenmesinin ardından, PKK’nın belediye olarak kınanması için sunulan önergenin CHP’nin itirazı ile reddedildiğine dikkat çeken Osmanağaoğlu; “PKK’ya tepki koymak Tunç Soyer’in gündeminde değildir. Onun gündeminde PKK’ya kapı açmak, alan açmak, kucak açmak vardır. Türkiye sevdalısı insanlarımıza rol yaparak oy alan, İzmir’e sözde hizmet için seçilen Tunç Soyer, bizim güzel şehrimizi bölücü terör örgütünün besleneceği bir bataklığa çevirmektedir” diye konuştu.

“SOYER, PKK’YA KUCAK AÇMAKTADIR”
Tunç Soyer’i açıkça suçladığını belirten Osmanağaoğlu; “İzmirlinin oyuyla elde ettiği gücü, PKK’ya sahip çıkmak için kullanmaktadır. Açıkça suçluyorum, Tunç Soyer PKK’ya kucak açmaktadır” dedi.

“BU BİLİNÇLİ BİR İHANETTİR”
İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın, 7 Eylül 2019 tarihinde Karaburun’da gerçekleşen 14. Bilim Kongresi’nde yer almasını da sert bir dille eleştiren Osmanağaoğlu; “Mızraklı, Soyer öncülüğünde İzmir’e getirilmiş ve ‘Her yar Amed her yer direniş’ sloganlarıyla karşılanmış, kürsüdeyken de ‘Amede Belediye Başkanı2 olarak anons edilmiştir. Bu bilinçli bir ihanettir. Biz Smyrna’ya İzmir adını koymak için yüzlerce Mehmetçiği kurban verdik. Bu yüzden de İzmir’i Smyrna olarak görmek isteyenlere ne de Diyarbakır’ı Amed olarak görmek isteyenlere geçir vermeye niyetimiz yoktur” dedi.

“ATATÜRK YERİNE DEMİRTAŞ SEÇİLİR”
Esas sorulması gereken sorunun CHP’nin hangi gücün yönettiğidir” diyerek sözlerine devam eden Osmanağaoğlu; “Bu partiyi HDP’nin yan kuruluşu haline getiren irade kimin eseridir? Bugün kongrede ikisi de aday olsa CHP Genel Başkanlığı’na Mustafa Kemal Atatürk’ü değil, Selahattin Demirtaş’ı seçecek delegasyon yapısını kimler oluşturmuştur? Bu ülkenin kurtuluş mücadelesini veren kadro tarafından kurulan bir partiyi, kimler terör örgütünün yardım ve yataklığını yapmaya mecbur etmiştir? Terör yandaşlarına peşkeş çeken belediye başkanlarını kimler vitrine koymuştur” dedi.

“İZMİR BÜYÜKŞEHİR’İN 110 ARACI KAYIPTIR”
“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin araç tutkusuna da eğilmek faydalı olacaktır” diyen Osmanağaoğlu; “Belediye Başkanlığı’ndan çok şovmenlikle iştigal eden; bu anlamda Tunç Soyer’in hakiki anlamda meslektaşı olan Ekrem İmamoğlu; İstanbul’da 1717 makam aracı olduğunu söylemektedir.  İstanbul’un neredeyse 3’te 1’i kadar nüfusa sahip İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin -toplu taşıma ve kiralık olanlar hariç- 1700’den fazla araca sahip olması ne anlama gelmektedir? Üstelik iddialara göre; bahsi geçen araçların 110 tanesi, belediyenin envanterinde olduğu hâlde ortada yoktur. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tam 110 aracı kayıptır. Bununla alakalı da Tunç Soyer; bir açıklama yapmak zorundadır” dedi.

İYİ PARTİ’YE ‘ZARARLI CEMİYET’ BENZETMESİ
Konuşmasında İYİ Parti’ye de eleştirilerde bulunan Osmanağaoğlu; CHP’nin kendine layık müttefikler bulduğunu ifade ederek; “GDO’lu ve CHP ve ülkücü harekete ihanetin müseccel markası İP; kol kola vererek, inkılap tarihi dersinde gördüğümüz ‘zararlı cemiyetler’ listesine yüz yıllık gecikmeyle de olsa adlarını yazdırmıştır. O gün kurtuluş mücadelesine köstek olan, işgalcilerle iş tutan, müstevlilere gerdan kıran kim varsa bugün adeta dirilerek İP ve CHP çatısı altında politika yapmaya başlamıştır” dedi.