Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Pandemi nedeniyle bin yıllık Ramazan adetlerinden mahrum kalındığını ifade eden Şahin, “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Ramazan ayında İzmirlilerle bir araya gelmek, kucaklaşmak, aynı masaya oturmak, hasbihal etmek, bir ekmeği bölüşmek isterdik. Her iftar vakti orucumuzu İzmirlilerle birlikte açmak, birlikte dua etmek isterdik. Koronavirüs nedeniyle bu Ramazan’da birlikte olamıyor, yan yana oturamıyoruz. Fakat gönüllerimiz yan yana, dualarımız İzmir için, Türkiye için. Allah’a çok şükür memleketimizde vaka sayımız azalma eğilimi gösterdi. Bayram sonu kısmi de olsa normale dönüş olacak gibi gözüküyor, öyle ümit ediyoruz. Bu sebeple sevinçliyiz. Bu Ramazan’da bin yıldır yaptığımız adetlerimizi, törelerimizi, ananelerimizi, dinimizin gereğini misafirsiz, misafirliksiz yapmak mecburiyetindeyiz. Tabi ki mahzunuz. Ümmet mahzun, memleketimiz mahzun ama güzel günler yakında. Devletimizin aldığı önlemlere, kaidelere uyuyoruz” dedi.


“YARDIM TALEP EDEN HERKESE 1 SAAT İÇİNDE YETİŞİYORUZ”
Telefonlarının sürekli açık olduğunu ifade eden MHP’li Şahin İzmir’in 30 ilçesinde yardım talep eden vatandaşlara 1 saat içinde ulaştıklarını belirtti. Yardım taleplerine icra ederken hiçbir ayrım gözetilmediğini vurgulayan İl Başkanı Veysel Şahin, “Parti olarak Pandemi sürecine dair çalışmalarımız devam ediyor. 30 ilçemizde ilçe başkanlıklarımız aramızda topladığımız yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine her gün ulaştırıyorlar. Telefonlarımız 24 saat açık. Yardım talep eden herkese hiçbir ayrım gözetmeksizin 1 saat içinde yetişiyoruz” dedi.


“65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN ÖZEL PAKET DAĞITIMIMIZ BAŞLIYOR”

Ramazan ayı için 65 yaş üstüne özel paket dağıtımı yapılacağını açıklayan MHP’li Şahin, “Ramazan ayı için gönül birlikteliği projemiz var. Dedim ya yan yana, aynı masada olmak isterdik fakat bunu yapamayacağız. Büyüklerimizin; gönlünü, hayır duasını almak isterdik. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanlığı olarak mademki yan yana olamıyoruz, gönüllerimiz bir ama bu birliği de bir şekilde ifade etmek lazım’ dedik. Gönül birlikteliğimizi ifade etmek için de 65 yaş üstü büyüklerimize Ramazan’da kahve, bitki çayı, hurma, maske, kolonyadan oluşan paketler dağıtmaya karar verdik. Tüm ilçe başkanlarımızdan kendi ilçeleriyle ilgili çalışma yapmalarını, 65 yaş üstü büyüklerimizin adreslerini listelemelerini istedik. Bu hafta bu çalışmayı tamamlayacağız ve önümüzdeki hafta bu paketlerimizi büyüklerimize dağıtmaya başlayacağız. Biz MHP İzmir İl Başkanlığı olarak bu Ramazan ayında büyüklerimizle birlikte olmasak da gönüllerimizin birlikte olduğunu bu şekilde ifade edeceğiz” dedi.