Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İçişleri Bakanlığı, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’u tedbiren görevden uzaklaştırdı. Bu kararın ardından belediye meclisinin 1 Aralık Salı günü Salı günü toplanmasına karar verildi.

BAŞKANVEKİLİ SEÇİLECEK

15 CHP’li, 10 AK Partili, 3 İYİ Partili, 2 MHP’li ve 1 bağımsız meclis üyesi Aksoy’un durum netleşinceye kadar belediyeyi idare edecek başkanvekili seçmen için oy kullanacak. Oylama gizli yapılacak.

CHP’DE BÖLÜNME OLUR MU?

CHP genel merkezi parti grubunda bölünme olmaması için yoğun gayret sarf ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke, pazartesi günü İzmir’e gelecek. Parti yöneticileri ilçe yönetimi ve meclis üyeleriyle bir araya gelecek.

GRUP İÇİNDE SEÇİM OLACAK

Meclis üyeleri arasında ilk önce uzlaşma aranacak. Eğer birden fazla aday olursa 15 CHP’li kendi içinden seçim yapacak. En çok oyu alan isim partinin adayı olacak konuyla ilgili grup kararı alınacak.   

ÇİĞLİ’DE YAŞANANLARIN OLMAMASI İÇİN…

2009’da Çiğli’de parti içerisinde yaşanan bölünmenin benzerinin olmaması için CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yoğun bir çalışma içerisinde olduğu öğrenildi. Yücel’in meclis üyelerine birebir markaj uyguladığı öğrenildi. Yücel’in isim konusunda da meclis üyelerinden görüş aldığı belirtildi.

 AKSOY’A YAKIN MECLİS ÜYELERİ

CHP’de olası bir bölünmede ikinci aday, kendi grubundan 3 oy, cumhur ittifakı ve bağımsız üyenin olması durumunda başkan seçilme ihtimali bulunuyor. Tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Aksoy’a yakın meclis üyeleri Ali Aydın, Rasim Yiğit Özgen ve Erdal Kanmış’ın tavrının nasıl olacağı ise merak konusu,

İYİ PARTİ GRUBU…

İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, GÜNDEME BAKIŞ’a yaptığı açıklamada süreçte CHP ile ortak hareket edeceklerini, başka bir oluşumun içerisinde olmalarının söz konusu olmadığı ifade etmişti. Kırkpınar’ın, “Ayrıca yerli ve Menemen’i bilen bir ismin seçilmesi taraftarıyız. Bunu söylemek istemem ama herkes için geçerli bir nokta. Sicili temiz olsun. Halkta karşılığı olsun…” demişti. Kırkpınar’ın bu açıklamasının ardından, “Eğer belirtilen şartlar olmazsa İYİ Parti başka bir adayı destekler mi?” sorusu akla geldi. Parti yöneticileri, şuan için böyle bir şeyin mümkün olmadığını vurguladı.