GÜNDEME BAKIŞ-  Menemen Belediyesi olağanüstü meclis toplantısı Vali Yardımcısı Hulusi Doğan başkanlığında toplandı. Toplantıya CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri katılmadı. Millet ititfakını temsilen mecliste Mehmet Karabiniş ve Deniz Karakurt hazır bulundu. Vali Yardımcısı Doğan toplantıyı açtıktan sonra, katip üyelerini kürsiye davet etti. 'yoklar' cevabını alınca da, 'Peki kim sayacak?' diye sordu. AK Partili Yusuf Demircioğlu, “En genç iki üye olabilir” dedi. Vali Yardımcısı Doğan ise, “Onu tespit edemeyiz” yanıtını verdi.. CHP’li Mehmet Karabiniş ise, “Siz sayabilirsiniz” dedi. Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, “Ben kimin meclis üyesi olduğunu bilemem” dedi. Daha sonra hazirun listesi meclis üyelerine gönderildi. Doğan, “Toplantıda 15 kişi var. Benle birlikte 16. En az 17 kişi olması gerekirdi. Bir kişi eksik. Toplantıyı yapamayacağız. Kanun ilgili maddesi gereği üç gün içerisinde ikinci ve son toplantıyı yapacağız. O zaman yarın saat 14.00’da toplantıyı yapacağız. 8 üyeyle kura çekimi yapılabilecek” dedi.

NE OLMUŞTU
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından belediye meclis toplantısında başkanvekili seçimi yapılmıştı. Seçimde CHP Deniz Karakurt’u, AK Parti ise Aydın Pehlivan’ı aday göstermişti. Üç tur süren seçimde her iki aday da 15’er oy aldı, bir oy ise boş çıktı. Seçimin ardından adaylar arasında kura çekimi yapıldı ve bunun sonucunda CHP’li Karakurt başkanvekili oldu.  

AK PARTİ İTİRAZ ETTİ

Seçimin hemen ardından AK Parti seçimin kanunda belirtildiği gibi yapılmadığını, torba yerine cam fanus kullanılmasının yanlış olduğunu savundu. AK Parti'nin bu itirazını mahkeme yerine buldu ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bunun üzerine CHP bir üst mahkeme giderek yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti ancak bu talep reddedildi.

Mahkemenin bu karanın ardından Karakurt, göreve meclis birinci başkanvekili Mehmet Karabiniş’e bıraktı. Bu sırada da İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, belediye meclis toplantısında başkanvekili seçimi yapılmasını yönünde yazıyı Menemen Belediyesi’ne gönderdi.

MİLLET İTTİFAKI ÖNERİYİ GÜNDEMDEN DÜŞÜRDÜ!

Ocak ayı ilk meclis toplantısına CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri katılmadığı için salt çoğunluk sağlanamadı. İkinci meclis toplantısı geçtiğimiz hafta Perşembe günü toplandı. Bu toplantıda da CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri seçim maddesinin gündemden düşürülmesini önerdi, bu öneri oy çokluğu ile kabul edildi. Böylece başkanvekili seçimi yapılamadı.

VALİ KÖŞGER 46. MADDEYİ İŞLEME KOYDU

Millet ittifakının bu hamlesinin ardından İzmir Valisi Köşger, belediye kanunun 46. maddesini işleme koydu ve seçimin yapılması için bir vali yardımcısını görevlendirdi.