GÜNDEME BAKIŞ -  Menemen’de gözler 1 Aralık Salı günü yapılacak başkanvekilliği seçimine çevrildi. CHP grubunun adayının kim olacağı, İYİ Parti, AK Parti ve MHP’nin ise kimi destekleyeceği merak konusu.

TEMMUZ AYINDA İLGİNÇ GELİŞMELER YAŞANMIŞ!

Menemen Belediye Meclisi’nde pandemi nedeniyle Nisan ayında yapılması gereken encümen ve komisyon seçimleri temmuz ayında gerçekleşmişti. O toplantıda ilginç ittifakların yaşandığı ortaya çıktı.

GRUP KARARINA RAĞMEN
CHP grubu encümen üyeliği için Mehmet Karabiniş, Erdal Kanmış, Koray Atasoy’u aday gösterdi. AK Parti ise burada ilginç bir taktik izledi. AK Parti grubu Mehmet Karabiniş, Koray Atasoy ve Deniz Karakurt’u atay gösterdi. Seçimin sonucunda Atasoy 31, Karabiniş 30, Karakurt ise 20 oy alarak seçildi.

CUMHUR İTTİFAKI ONU MU DESTEKLEYECEK?

Encümen üyeleği gibi önemli bir göre AK Parti’nin Karakurt’u önerip seçilmesini sağlaması, “Başkanvekilliği için de AK Parti CHP’den birini mi aday gösterecek? AK Parti Karakurt’a destek mi verecek?” sorularını akla getirdi.

 KOMİSYON SEÇİMLERİNDE DE AYNISI OLMUŞ

Temmuz ayı meclis toplantısında CHP grubu kendi adaylarını gösterirken AK Parti’nin burada da ilginç bir taktik izlediği ortaya çıktı. AK Parti, CHP grubunun çıkardığı bazı adayları çizerek yerlerine yine CHP’den farklı isimleri aday gösterdiği ve onların kazanmasını sağladığı ortaya çıktı.

AK PARTİ’NİN ADAY GÖSTERDİĞİ CHP’LİLER SEÇİLDİ

Örneğin; CHP grubu plan ve bütçe komisyonuna İhsan Perçin, Ali Yılmaz ve Çağlar Gülez’i önerdi ancak bu komisyona CHP’nin aday göstermemesine karşın Gürkan Develi seçilirken aday gösterilen Perçin seçilemedi. Burada İYİ Partili meclis üyeleri de AK Parti’nin aday gösterdiği CHP’lilere oy verdi.