GÜNDEME BAKIŞ – Menemen Belediye Meclisi’ndeki 15 CHP’li, 10 AK Partili, 3 İYİ Partili, 2 MHP, 1 bağımsız üye gizli oyla başkanvekili seçecek. Oylamada, millet ittifakında herhangi bir bölünme olmazsa CHP’nin göstereceği adayın seçilmesinde matematiksel olarak bir sıkıntı olmayacak.  

CHP’DE BÖLÜNME OLURSA..
CHP Genel merkezi ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, parti grubunda herhangi bir bölünme olmaması için yoğun bir mesai harcadığı öğrenildi. Yücel’in haftasonu meclis üyeleriyle birebir görüşmeler yaptığı belirtildi. CHP grubundan 3 ismin AK Parti adayını ve bağımsız adayın da bu ismi desteklemesi durumunda ortaya ilginç bir tablo çıkacak. Bu olursa AK Parti’nin adayı 16 oyla seçimi kazanacak.  CHP grubundan çıkacak ikinci bir adayın cumhur ittifakı ve bağımsız meclis üyesinin oyunu alması da durumunda da farklı bir sonuç söz konusu olacak. Bu sefer ise CHP’li “muhalif” koltuğa oturacak.   

HDP VE AKSAY’A YAKIN PARTİLİLER…
HDP’nin kontenjanıyla CHP’den meclis üyesi seçilen ve partilerine geri dönmeyen Gürkan Develi,  Seval Bozkurt, Düzgün Küçük’ün yanı sıra, CHP’den istifa eden ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Serdar Aksoy’a yakın siyaset yapan CHP’li Rasim Yiğit Özge, Erdal Kanmış ve Ali Aydın’ın takınacağı tavırda seçimde belirleyeci olacak.

İYİ PARTİ’DEN TAM DESTEK BEKLİYOR
Öte yandan İYİ Partili 3 meclis üyesi de meclisteki oylamada anahtar konumunda…İYİ Partili meclis üyelerinin AK Parti ile hareket etmesi çok düşük bir ihtimal olarak görülüyor. Ancak CHP içinden çıkacak ikinci bir adayın cumhur ittifakı yanı sıra İYİ Partililerin de desteğini alması durumunda seçilme ihtimali bulunuyor. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar  GÜNDEME BAKIŞ’a yaptığı açıklamada süreçte CHP ile hareket edeceklerini açıklamıştı.