GÜNDEME BAKIŞ - Menemen Belediyesi Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanıp cezaevine gönderilmesinin ardından yapılan oylamada 4'üncü turda da sonuç alınamayınca kura çekiminde başkan vekili olarak Deniz Karakurt getirilmişti. AK Parti grubu, seçimin yasada belirtilen şekilde yapılmadığını öne sürerek itiraz etti. İtirazı değerlendiren 2. Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme kura seçiminin yenilenmesini hükmetti. Bunun üzerine yürütmenin durdurulma kararının iptali için bir üst mahkemeye itiraz edildi. Mahkeme, itirazı reddetti.

BAŞKANVEKİLLİĞİ EL DEĞİŞTİRECEK

Mahkemenin bu kararı sonra Belediye Başkanvekilliği görevinde bulunan Deniz Karakurt’un ne yapacağı merak konusu oldu. Karakurt, “Mahkeme bir ara karar verdi. Bu süreç içerisinde 1. Başkanvekilli Mehmet Karabiniş’e görevlendirme yazısı gelecek ve görevi kendisine devredeceğim. Yazının bugün gelmesini umuyorum. Kamu kurumunun işlemesi gerekiyor. Muallakta olan bir süreç var. Her şey için imza gerekiyor. Şimdiye kadar bir mağduriyet olmaması için görevde durdum ama devretmem gerekiyor. Kaymakam Beyle de görüştüm. Görevlendirme yazısını bekliyoruz” dedi.  

YÜCEL NE DEMİŞTİ?
Konuyla ilgili dün Gündeme Bakış’a konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bu kararın belediyeye tebliğ edilmesiyle birlikte Deniz Karakurt'un görevi bırakması, görevi Belediye Kanununun 45. Maddesine göre meclis 1. başkan vekili Mehmet Karabiniş'e teslim etmesi gerekir. Menemen seçimlerinde yargı bir sınav vermekte. Şu ana kadar iyi bir sınav verilmedi" demişti.