Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Menemen Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Başkanvekili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirildi. 2022 yılı mali performans programı taslağı ve 2 yıl gelir gider bütçesi ile ekli cetvelleri görüşülmek üzere Plan bütçe komisyonuna sevk edildi. 

“ASARLIK KOMPLE ELE ALINSIN” 

CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, Yeşilpınar Mahallesi doğal gaz çalışmalarının belediyeye külfet getirebileceğini bu sebeple komisyona sevk edilmesi gerektiğini belirterek, “Irmak mahallesi için de böyle bir şey gelmişti. Asarlık’la ilgili bir çalışma yapılsa, bu konu sürekli meclis gündemini işgal etmesin. Biz bunu plan ve bütçeye havale edelim, teknik açıdan imara da gidebilir, 5 gün fark etmez, ayın 8’inde oylayalım. Bu bir külfet getirebilir belediyeye, arkadaşlar incelesin. Tamamına yapılsın” dedi.   

DEMİRCİOĞLU, “VARSAYIM ÜZERİNE KARAR ALINMAZ” 

AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu ise, “Daha önce biz Irmak Mahallesi ile ilgili kararı aldığımızda tartışma çıkmıştı. Belki maliyet çıkmayacak belki çıkacak bunu öngörmek mümkün değil, arkadaşlarımızın da varsayım üzerine karar alması doğru değil. Talepleri meclise getiriyoruz” diye konuştu.  

PEHLİVAN, TEK SEFERDE BİTİRELİM” 

Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan, bölgenin tek seferde ele alınabilirliğinin incelenmesi için komisyonlara sevkine karar vererek, “Geneline yapıldığı zaman bir  zarar görülebilir. İzmirgaz yetkilileriyle görüşelim, Halil bey’in önerisi hayata geçirilebilir bir şey ise dikkate alalım, tek seferde bitirelim” dedi.  

BORÇLANMA YETKİSİ TARTIŞMASI 

DEMİRCİOĞLU, “YAPILAN İHALE ÇOK YÜKSEKTİ, İPTAL EDİLDİ” 

Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan’ın belediyeye çöp araçları başta olmak üzere kredi çekmek için meclisten onay istemesi, mecliste tartışmalara neden oldu. AK Partili Demircioğlu, “Daha önceki belediye başkanı döneminde çöp ihalesi yapılmıştı, bunun çok pahalı olduğunu dile getirmiştik, bu ihalenin feshini yaptık. Bu sürede ilçemizde çöp sorunu olduğunu biliyoruz. Elimizdeki ekipmanlar yeterli değil, daha önce de bununla ilgili kiralama yapılmıştı, çok yüksekti bunu siz feshettiniz. Hem temizlik hem de birçok işte kullanılacak belediyenin öz malı olacak araçları  ucuz ve uzun vadeli ödemeyle belediyenin envanterine kaydedeceğiz. Çabalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.  

PEHLİVAN, “33 ARAÇ ALIYORUZ” 

Pehlivan, "36 milyon artı KDV 44 aylık kiralama ihalesine çıkılmıştı, bu sözleşmeyi feshettik. İller bankası ürerinden 14 milyon TL kredi ile 22 araç olarak yapılmıştı ihale biz 33 araç alıyoruz. Toplam 33 aracı toplam 7 yıl vadeli kredi imkanıyla alıyoruz. Karşılığında mülkü Menemen Belediyesi’ne kazandırabiliyoruz” açıklamasında bulundu.  

YILMAZ, “ÖNCE KOMİSYONA GİTSİN” 

CHP’li Ali Yılmaz ise “CHP grubu olarak biz bu önergenin plan bütçe komisyonuna gönderilmesini istiyoruz. Belediye kanunu 68’inci maddesine göre bir önceki yılın yüzde 10’unun hesaplanması ve belediyenin borcuna bakılması lazım, sonra kararımızı verelim” çıkışında bulundu.  

PEHLİVAN, “TEMİZLİK AÇISINDAN KIYMETLİ” 

Pehlivan, ilçede sağlıklı çöp toplanamadığına dikkat çekerek, “O bedeli çoktan geçmiş durumdayız. Bu da yüzde 10’u aşan bir kısım. Biz çöp ihalesini Menemen halkının faydasına olacak şekilde feshettik. Menemen çöpünün toplanmasıyla ilgili 5 eski çöp aracımızı ayağa kaldırdık ama çöp suyu akıtıyor, biz şu anda sağlıklı çöp toplayamıyoruz. Bu kredi tamamen Devlet Malzeme Ofisi üzerinden çöp toplama için kullanılacak, araç alınacak, Menemen’in temizliği açısından kıymetli” dedi.  

YILMAZ, “ŞU AN BORCUMUZ NE DURUMDA BİLMİYORUM” 

CHP’li Yılmaz, komisyona sev için ısrarcı olarak, “Borçlanma tabi Menemen belediyesinin sıkça yapmaya başladığı bir şey, üzülüyoruz buna. İlk başkanvekili olduğunuzda bir borç tablosu çıkardınız, şu anda durum ne bilmiyorum” diye sordu. AK Partili Pehlivan ise, “65 milyon kredi kullandık” dedi. Yılmaz, “Şimdi 15 milyonluk kredi daha kullanılacak, ben ısrar ediyorum, bu tip önergelerin plan ve bütçe komisyonundan teknik olarak geçmesi lazım. Ben uzatıyorum gibi gelmesin  ama gönderelim. Şu an bunu oylayarak alabilirsiniz ama komisyona gönderelim çünkü parayla ilgili, mutlaka komisyondan geçmesi lazım, bizim önerimiz bu, düşünün bence” dedi.  

KARAKURT, “YASAYA AYKIRI DAVRANAMAYIZ” 

CHP Meclis Üyesi Deniz Karakurt ise, komisyona göndermemenin hukuka aykırı olduğunu savunarak, “Pratik yararı var veya yok, yasanın emrediciliğine aykırı davranamayız. Bu konuda neden ısrar ediliyor. Önümüzdeki hafta toplantımız var. Neden yasaya aykırı davranıyoruz, bunun faydalı olduğunun farkındayız ama yasanın da emredciliği var” dedi. AK Partili Pehlivan, komisyondan gelen bilginin farklı olmayacağını belirterek önergeyi meclise sundu, önerge oyçokluğuyla kabul edildi.  

“MENEMEN’İN PLANLARI İÇİN SOYER’E SUNUM YAPILACAK” 

İlçe genelinde tartışmalara neden olan  l/l000 Ölçekli Menemen bütünü Uygulama İmar Planları  değişikliğinin görüşülmesine yönelik maddeye ilişkin konuşan Başkanvekili Pehlivan, “1000’lik planlarımızla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den randevu alarak sunum yapacağız. Kasım ayındaki komisyon toplantısına yetiştiririz diye düşünüyoruz. Büyükşehir’le görüşmeden aksiyon almak istemedik. Kasım ayındaki meclis toplantımızda oylayalım düşüncesindeyiz uygun görürseniz” dedi. Mevcut süreç imar ve hukuk komisyonlarına oybirliğiyle sevk edildi.   

SEYREK ÖNERGESİNE CHP’DEN ŞERH 

Seyrek Villakent Mahallesinde bulunan Menemen Belediyesi mülkiyetindeki parsellerin kat karşılığı, satışı, takası, yap-işlet-devret modeli hasılat paylaşımlı kat karşılığı verilmesi, inşaat sözleşmesi yapılması için Belediye Başkan Vekiline ve Belediye Encümenine yetki verilmesine yönelik önergeye CHP grubu şerh koyduğunu açıkladı. Şerhin içeriğinde, “Mülkiyeti belediyeye ait olan parsellerin kat karşılığı satılması için başkanvekiline yetki verilmesi için komisyona sevk edilen teklifle ilgili ret kararı veriyoruz. 5393 sayılı belediye kanunun 18’inci maddesi E bendine göre taşınmazın tahsisi belediye encümeninin görev ve yetkileri sayılır. Başkanvekiline yetki verilmesine yönelik önerge kanuna aykırılık teşkil etmektedir, bu karar da açıkça yok hükmünde olacaktır. Yasanın yetki devrine izin vermediği göz önüne alındığında karar hukuka aykırı olacaktır. Yetki istenen  gayrimenkuller için kamu yararı için uzman görüşü gerekmektedir. Rapor doğrultusunda komisyonun rapor hazırlaması gerekmektedir. Hangi gayrimenkulün ne amaçla satıldığına ve hangi gayrimenkulün ne amacıyla kullanılacağı soru işaretlerini beraberinde getirecektir. Yapılması gereken iş her gayrimenkul açısından ayrı ayrı tespit ve yetkilendirmedir. Başı sonu belli olmayan geniş yetkinin verilmesi meclis hakkı gaspı doğurur” ifadelerine yer verildi.  

YILMAZ, “MAL SATARAK BORÇ ÖDENMEZ” 

Konuya ilişkin konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, “Komisyon raporlarındaki şerhler partimizin görüşlerini yansıtmaktadır. 5393 sayılı belediye kanunun 18’inci maddesi E bendinde belediyeye ait bir taşınmaz üzerinde tasarruf etme yetkisi meclise aittir. Hangi taşınmazda ne tür tasarruf uygulanacağına ancak meclis karar verebilir. Birçok taşınmazı bir çuvala doldurarak encümenin önüne koyarak istediğiniz tasarrufu uygulayın denilemez. Bu kesinlikle kanuna aykırı bir durumdur. Şu anki belediye yönetimi geçici bir yönetim. Belki 2 buçuk yıl belki 2 buçuk ay görevde kalacak. Halktan oy almamış geçici bir yönetimin köklü radikal bir karar almasını ben son derece tehlikeli buluyorum. Gelin halka soralım, Seyrek’te, Menemen’de yaşayanlara soralım, bu taşınmazlar satılsın mı, kat karşılığı verilsin mi, halka gidelim referandum yapalım. Demokrasi uzlaşma rejimidir. Azınlığın da görüşleri önemlidir. Uzlaşma sağlayalım. Satış yaparak hangi belediye borcunu ödemiş. Koca Türkiye ödemiş mi dış borcun 450 milyar dolar olduğu söyleniyor. Hiçbir belediye mal satarak borç ödeme yoluna gitmemiştir. Bu borç içinde SGK borçları olduğunu görüyoruz. Biz bu satış talebinin kesinlikle yanlış olduğunu, halka sorulması gerektiğini, satış yetkisinin encümene devretmemesi gerektiğini ve bu yetkinin meclise ait olduğunu söylüyoruz” açıklamasında bulundu.  

ÜNAL, “SOYER, SEFERİHİSAR’DA 600 BİN METREKARE ALANI SATTI” 

Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde Kazakistan kökenli firmalara ve özel firmalara satmış olduğu liste, 600 bin metrekare yer satmış. 600 bin metrekare hangi CHP’li çıkıp da bir tane açıklama yaptı, Seferihisar’ın nüfusu Menemen’in 5’te biri kadar. CHP’li belediye başkanı yaptığı zaman ihtiyaç başka parti yaptığı zaman rant, 3 maymunu oynamayın arkadaşlar. Sayın Koacaoğlu’nun 15 yıllık başkanlığı döneminde yapmadığı satış kadar 1 buçuk yılda mülk satıldı. O zaman neredeydiniz” diye sordu.  

DEMİRCİOĞLU, “NE PARA NE BÜTÇE BIRAKTINIZ, ÇÖP TOPLAMAK İÇİN KREDİ GEREKİYOR” 

CHP’li meclis üyelerine yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, “Kendini başkan sanan herkes konuşuyor. Geçtiğimiz günlerde CHP ilçe örgütü ve Milletvekili Atila Sertel ve İYİ Parti ilçe örgütü basın açıklaması yaptı. CHP’li yöneticiler, böylesi büyük bir satışın tek kişinin yetkisine bırakılması kabul edilemez dediler. Belediyeler kanunla yürütülüyor” dedi, belediye kanununun 69’uncu maddesini okuyan Demircioğlu, “Ne para ne bütçe bıraktınız. Çöp toplamak için krediye ihtiyaç duyuluyor. Hani 20 yıl başkanlık yaptım 1 metrekare yer satmadım diyen zat var ya, (Tahir Şahin)’in 6 bin 600 metrekare tarım arazisini nasıl sattığını izledik. Yalandan kim ölmüş demeyin diyor Mevlana memleket ölür, biz de memleket ölsün istemiyoruz. İşimiz hizmet, derdimiz memleket. Halkımız çok net görüyor. Atila Sertel de oradaydı, yangından paylarına düşenleri kapacaklar ya… Keşke normal zamanda da burada görseydik kendisini. Bizler şaşırdık, inanamadık, tekrar kayıtları inceledik tekrar şaşırdık, basın açıklaması yapılan yerin yan tarafı 2 milyon metrekare alan CHP’li belediye başkanı tarafından satılmış. Kendilerine yakın olan kooperatife satıldığını unuttular herhalde. Tam 2 yıl önce Menemen Belediye Meclis gündemine alelacele getirilen ve komisyonlarda da görüşülmeyen, o zamanlar Ali Bey de ne gelse gönderiyordu, o gün mecliste Koray Atasoy Bey vardı, dağa kaldırılmıştı, çok gündem olmadı. O gün hiç sorgulamadan geldiği gibi gönderiyordunuz. Bugün sizin yaptığınız borçlar ödensin diye getiriliyor, değerlendirilecek. Sayın Sertel bu paralar perişan edilirken neredeydi, en azından bir twit atsaydı. Nemalanacak ya bugün. Deniz (Yücel) Bey de atmış. Zamanında yapılanlar ortada, siz neredeydiniz, biz neredeydik. Ben yapılacak açıklamaların yalan olduğunu biliyorum. Yalan söylüyorsunuz. Ali Yılmaz sosyal medyayı çok seviyor, biz Ali Bey’e düzgün fotoğraflar verelim, canlı yayından çekiyor, danışmanınız varsa değiştirin, sizin paylaşımlarınızın çoğunu da kuzeniniz yapıyor herhalde” dedi.  

“HERKES PEHLİVAN’A GÜVENİYOR” 

Demircioğlu, “Belediyenin mallarını hiç paraya satmaya çalışıyorlar yapmayın. Parasını alamadığı için intihar eden insan var, hani klimacı vardı geri getirin. Biz utanıyoruz, ar ediyoruz. Belediyeyi çıkmaza sokun, bütün malları hiç parasına satılsın, siz de önümüzdeki dönem seçimi kazanın. Herkes Aydın Pehlivan’a güveniyor. Bir sokağa çıkın bakın ya. İş yaptırmamak için sürekli aynı şeyler dolanıyor” diye konuştu.  

“UTANIYORUZ” 

Tahir Şahin için konuşan Demircioğlu, “Menemen belediyesinin arsası kat karşılığı verildi, yüzlerce küsur daire çıkıyor, belediyeye 1 tane veriliyor. Burada küsuratları bile atmışsınız. Nereye gitti 9 daire. Belediyenin değil daire hiçbir yerde arsa payı yok, olsa onu da satardı. Bu sözleşmeyi kim yaptı. Siz malları peşkeş çekin sonra basın açıklamaları… Daha çok dosya var, biz utanıyoruz açmıyoruz. Memleket nerede sormak istiyorum” çıkışında bulundu.

KARAKURT, “HUKUKA UYGUN DAVRANIN” 

AK Partili Demircioğlu’nun ardından söz alan CHP’li Deniz Karakurt, “Zamanında CHP’li belediye 2 dönüm araziyi sattı ama Avrupa şehri yaratılma hayaliyle satıldı. İmarı yoktu. Bütün halka tek tek görüşleri soruldu. Teknoloji üniversitesi gelmesi düşünülüyordu, Urla’ya gitti. Bu planlamayla Avrupa şehri hayaliyle bu satış yapıldı. O günkü muhalefetle oybirliğiyle alınmış çok güzel bir projedir. O gün satış kararı alınmasaydı Menemen’in bu kadar büyük bir kazanımı olmayacaktı. O dönem çok da dürüst bir başkan vardı, ihale resmi gazetede yayımlanmış, katılanlar olmuş. Bir dağdan bahsediyoruz, köy meydanından sonra yol yok, dağ var, imar planı bile yapılmamış bir dağ, o dağ üniversite gelecek hale dönüştürülmüş, yol, kanalizasyon elektrik maliyeti de kooperatifçe karşılanmış, belediyenin cebinden 5 kuruşu harcanmadan bir şehir oluşturulmuştur. Bu paranın da nereye harcandığını herkes kuruşuna kadar biliyor. 5 bin dönüm arazi var, bunun 2 bin dönümü satılıyor ve şehir kuruluyor. Satış bedeli de o kadar yüksek ki bu parayla bütün köyün kanalizasyon işleri yapılıyor. Tek kanalizasyonu olan o belde, iş makineleri alınıyor, o makineler hala kullanılıyor. Artan para da bir sonraki dönem seçimi kazanan arkadaşımıza devrediliyor. Peki siz hangi projeyi yapıyorsunuz. Projeyi sunun ve torba olarak yapmayın. Evet, borçlar vardı ama biz faaliyet raporuna evet demedik, onu siz geçirdiniz hangi amaçla geçirdiğinizi de hepimiz biliyoruz. Borcumuz var ama bu borç için, pek çok çözüm bizde de var. Siz talip oldunuz bunu farklı şekillerde çözebilirsiniz. Bu istediğiniz yasaya aykırı, proje getirin, borçlar da projeyle ödensin. Sizi projeye ve hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz” dedi.  

“UTANMAZ” TARTIŞMASI 

AK Parti Meclis Üyesi Hanifi Can’ın konuşmasında “Utanmaz” demesi üzerine mecliste sesler yükseldi. CHP ve İYİ Partili üyeler Can’ın meclisten özür dilemesini istedi. Başkanvekili Pehlivan’ın çağrısı üzerine konuşmasını bitiren Can’ı İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut, Can’ı şov yapmakla suçladı. Belediye Başkan Yardımcılığı süresi hatırlatılan Akbulut, “Bir seviye sağlamaya çalışıyoruz ama başaramıyoruz. Bunu toparlayalım. Size ayar vermiyorum. Bu iyi mi oldu, hoşunuza gitmedi değil mi? Burada hepimiz iyi insanlarız, şov peşinde koşmayalım. Bunu Seferihisar’a, eski başkana getirmeye gerek yok. Kimin nasıl yürüyeceğini tarih gösterecek. Mal satmak kolay değil. Mal satılabilir ama bunun şeklinin şemalinin belli olması lazım. Projenizi getirin. İdarenin başında sizsiniz. Böyle büyük bir projenin oybirliğiyle olması lazım. Kimseye burada hakaret etmiyorum, bizim görüşümüz bu şekliyle hayır” dedi.  

PEHLİVAN, “MENEMEN HALKI 12 MİLYON KAZANACAK” 

Amaç hasıl oldu. Önümüzdeki meclis toplantılarında farkı biz bu parsellerin tamamını işleme koyup koymamakla ilgili ileride karar vereceğiz. Bununla ilgili hedefimiz, Villa kentte de sosyal tesis alanı olarak ayrılmış alan var, kardeşlerimiz o parselin hizmet vermesini istiyor. O parselleri bu işin içine koymayacağız. Biz hangi parseller olacağı noktasında ortak akılla hareket edeceğiz. Biz önce yetkiyi alalım, önceliğimiz kamu kurumlarıyla, projeyi getirin oybirliği verelim dediniz, ayda 1 milyon TL tasarruf edeceğimizi bir proje sunduk sizlere ret verdiniz, komisyonlara gönderelim dediniz. İnandırıcılığınız da ortadan kalkıyor. Az önce getirdim, mükemmel bir proje, Menemen Halkı 1 milyon TL kazanacak, yılda 12 milyon, bununla ilgili komisyona götürelim olmadı ret verelim. Bizim proje şu anda aklımızın ucunda değil. Mevcut alanın imar emsalleri belli, yapılmış. 2000 dönüm CHP zamanı Nurgül hanım burayı vermiş, biz de bu anlamda yapacağımız işlemle ilerleyen bilanço okumayı da biliyorum, siz de biliyorsunuz. Siyaset üretiyorsunuz, sizleri anlayışla karşılıyorum. Bunları yaparken insanları itibarsızlaştırmak sizi üzer, tarın üzülürsünüz. Karşınızdaki insanı da üzer. Peygamber efendimize, Aliyi neden daha çok seviyorsun diye soruluyor, Size biri kötülük yapıyor siz ne yaparsınız der, 7 defa iyilik yaparım der. Ne zamana kadar diye sorulur Ali, bu soruyu bana sırmaya devam edene kadar der. Siz ne yaparsanız yapın ben size iyilik yapmaya devam edeceğim. Bu benim inanışım gereği. Bunlara tevessül etmeyiniz bana istediğiniz kadar hakaret edin ben iyilik yapmaya devam edeceğim. Kaderin üstünde kader var. Arkadaşlar yasal zeminde  makamda oturan kişi benim, bırakıp gideyim mi. Biz bu koltukta oturduğumuz müddetçe Menemenli hemşerilerimize eşit davranıp hizmet üreteceğiz. Ben gece yarılarına kadar çalışıyorum, çalışmaya devam edeceğim, görev sürem boyunca. Sizler de bu sürece dahil olun, hep birlikte yapalım. Ben, ben mantalitesiyle hareket eden bir insan değilim. Herkese bilgi veriyorum ben. Benim şahsıma, makama hareket ediliyor. Ben vekil olmaktan memnunum. Vekil aydın Pehlivan ne hizmetler getirecek, asaleten geldiğinde neler yapacak, halk görecek.  

“248 İCRA DOSYASI VAR” 

Bizim şu an proje düşünecek halimiz yok, önceliğimiz borçlar gün geçmiyor ki kapımızı icra memuru çalmasın. 248 tane icra dosyamız var. 93 milyon TL, arazide 800 bin metrekare alanımız var, bahsedilen alanın yarısı bu, icra yoluyla satılıyor olacak. Bu borçları biz yapmadık, geçmişten gelen borçlar, şu an kıymet takdiri yapılma noktasına gelmiş. Bizim bu konuda 800 bin metrekare alanımız icrayla satılacak hale geldi. Mevcut alacaklılar bütün gayrimenkullerimize yürüyorlar. Borçlar yapılmış, 9 milyona ihale edilmiş kameralar 2 buçuk milyon, faktöring firmalarına bu çekler verişmiş, hukuk bürolarında gayrimenkullere yürüyorlar, sıraya girmişler. Gayrimenkullerimizi kurtarmamız, yok pahasına satılmasını engellemeliyiz. 2 tane şirketimizin hisselerinin satışı için baş vuru var. Bizim gerçekleşen 135 milyon bütçemiz var. Maaş ödüyoruz, çöp topluyoruz, bir sürü ürün alıyoruz, elimizden gelen gayretlerle indiriyoruz fiyatları ama sonuçta sizlerin daha uyguna verebileceğiniz noktalarda devreye girin. Teklif alalım. Biz tasarruf yaptığımıza inanıyoruz, siz de destekleyin. Buna bağlı olarak 385 tane vatandaşımızın yerleri belediyeler şuulu, kimisi çocuğuna düğün yapacak bunların önü kesilmiş. Köy tüzel kişiliğinden arsa alan kişiler tapusunu alamamış, 400 ailenin üzerinde kişiye tapu veremiyoruz. Bütün gayrimenkullerimizde haciz olmasından dolayı. Biliyorsunuz koltuğu alıp gittiler, zeytinyağı fabrikası 3 milyonluk değer hacizle gitti. 20 yıldır görmezden geline 385 ve gelen 400 aile çözüm bekliyor. Canı yanıyor, parasını vermiş tapusunu alamıyor.  

“GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIZ” 

Çok kıymetli alan ama 4 sene önce bu kıymet takdiri yoktu. Pandemi ve depremden sonra alçak katlara talep var. Alanda 135’lik kısım boşken doldu. Gelecekte aynı rayici koruyup koruyamayacağı belli, değil. Belediyemiz borç yükünden kurtulsun. Adamın 2 milyon alacağı var 10 bin lira istiyor ağlıyor. Çocuğunun okul kaydını yaptıramamış. Bunu sizler biliyordunuz, biz yeni öğrendik. Biz komisyonlarımızı koruyoruz alacaklıları araştırıyoruz.  Biz burada bu dönem için ciddi kazanımlar sağlayabilir, borçlarda da ciddi anlamda indirilebiliriz. Bunları hep birlikte yapalım. Kime ne kadar kaynak ayrıldı, ne oldu araştırılalım. Projeleri zaten üretiyor olacağız, devlet eliyle projelerimiz deva ediyor. Seyrek 2 bin dönüm arazisini satmış, ortada belediye binası dışında bir şey yok. Biz Seyrek’te güzel projeler üreteceğiz.  

“KILI KIRK YARACAĞIZ” 

Burada serbest bölgemiz var, yanında 1400 dönümlük arazi var. Bu araziyi de Ticaret Bakanımızla görüştük mera vasfından çıkartarak ki kaybetmiş bu vasfı zaten, serbest bölgeye buranın tahsisi ile ilgili çalışmaya gireceğiz. Ciddi bir istihdam saplayacağız, yollarımızı yapacağız. Bin kişilik kız, bin kişilik erkek yurdu yapmak istiyoruz, belediyenin de ciddi kaynağı olmuş olacak. Kılı kırk yaracağız, beytülmala sahip çıkacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Çok zor durumdayız.