GÜNDEME BAKIŞ – Geçtiğimiz Cuma günü Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da aralarında olduğu 29 şüpheli hakkında “zimmet ve irtikap” gibi suçlardan gözaltı kararı verilmişti. Gözaltına alınan isimler Yeşilyurt’taki emniyet binasına götürülmüştü.

İFADELER TAMAM
GÜNDEME BAKIŞ’ın edindiği bilgiye göre; bugün itibariyle şüphelilerin ifadesi alınmaya başladı. Başkan Aksoy’un emniyetteki ifadesi tamamlandı.

HURDA KONUSU SORULDU, İMZA SAHTE ÇIKTI
Başkan Aksoy’a belediyenin hurda işleriyle ilgili birtakım sorular yöneltildiği öğrenildi. Aksoy’un bu konuyu bizzat araştırdığını söylediği belirtildi. Gözaltına alınan isimlerden G.Y, hurdaların başkanın imzasıyla şantiyeden çıkardığını iddia ettiği ifade edildi. İmzalı kağıdın krimanal birimine gönderildiği, imzanın Aksoy’a ait olmadığı ortaya çıktığı öğreldi. Aksoy’un, “Benim böyle bir belgeden de imzamdan haberim yok. Belediyeden çıkan her yazıda numara olur. Bunda o bile yok. Bu sahte” dediği ifade edildi.

FAZLASIYLA TAHSİL ETTİRDİK
Hurdaların MTK yerine başka yerine satılmasıyla ilgili Aksoy’un, “Hurda olayıyla ilgili ilgili başkan yardımcısı görevlendirdim. Konuyla ilgili her türlü iç denetimi yaptırdım. İlgili firmalardan fazlasıyla parayı tahsil ettirdik” dediği görenildi. Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak’ın da ifadesinde bu konuyla ilgili, “Başkan bana ‘bu konunuyu sonuna kadar araştır ve sonuna kadar git’ diye talimat verdi. Ben de, ‘Başkanımz biz de geri vites olmaz’ dedim” dediği kaydedildi.  

KAYIP 18 ARAÇ MESELESİ
Başkan Aksoy’a belediye envertarinde olan ancak kayıp 18 araçla ilgili sorular yöneltildi. Aksoy’un, “Be benim dönemimden önce olan bir olay. 2019’un dördüncü ayında mali denetim için bir kişiyi görevlendirdim. Belediyenin fotoğrafını çekti. Araçların bazılarının olmadığı ile ilgili tutanak tutuldu. Bunun üzerine barkot sistemi getirdim. Neyin nerede olduğu belli oldu. Eski dönemde belediyenin mülkü iken kaybedilen çok sayıda gayrimenkulu de geri aldık” dediği ifade edildi.

HESAP HAREKETLERİ VE OĞLUNUN ALDIĞI EV SORULDU
Gözaltında olan Aksoy’a emniyette hesap hareketleri ve oğluna İstanbul’da alınan 1+1 evle ilgili çeşitli sorular yöneltildiği belirtildi. Aksoy’un, “Ben mütehhatim. Devam eden 16 villa projesi var. Adaylığım dönemimde birçok masraf oldu. Paralar geldi, gitti. Her birinin kaydı var. Gayrimenkullerini ikisi hariç tamamını belediye başkanı olmadan önce aldım. Oğluma ev alınması sırasında dedesi yardımcı oldu. Ayrıca benim ve eşimin aylık geliri var” dediği belirtildi.

Çöp ihalesiyle ilgili Aksoy’a herhangi bir soru yöneltilmediği öğrenildi.

SAVCI’YA İFADE VERECEKLER
Gözaltına alınan isimler bugün Menemen’de Savcı’ya ifade verecek.