GÜNDEME BAKIŞ – Menemen Belediyesi’ne “Zimmet ve irtikap” iddiasıyla Cuma günü operasyon yapıldı. Operasyonda Belediye Başkanı Serdar Aksoy dahil 23 kişi gözaltına altına alındı.

PAZAR GÜNÜ İFADELERİ ALINDI
Pazar günü emniyette ifadeleri alınan şüpheliler bugün (pazartesi) ilk önce Savcı’ya ifade verdi. Savcı Başkan Aksoy ile birlikte 18 kişiyi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme Aksoy’un tutuklanmasına karar verdi.

ŞİMDİ NE OLACAK
Yasaya göre; meclis birinci başkanvekili başkanlığında toplanacak. Toplantıda belediye başkanvekili meclis üyeleri arasından gizli oyla seçilecek.

TURLU SEÇİM
İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılır. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanvekili seçilmiş olacak. Oyların eşitliği durumunda kura çekilecek. Yeni seçilen belediye başkanının görev süresi, yerine seçildiği başkanın görev süresi ile sınırlı olacak.

AKSOY GÖREVE DÖNÜNCEYE KADAR…
Başkan vekili, Aksoy göreve dönünceye kadar görevde kalacak.

MECLİSTEKİ DURUM NE?
Menemen Belediyesi’nde 16 CHP’li, 10 AK Partili, 3 İYİ Partili, 2 MHP’li meclis üyesi bulunuyor.

CHP’DEN KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR
CHP’den üç isim başkanvekilliğine talip. Hasan Ünal, İhsan Perçin ve Deniz Karakurt’un meclis üyeleriyle temasta bulunduğu belirtildi.

YÜCEL’İN KAFASINDAKİ İSİM
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in, aynı zamanda avukat olan meclis üyesi Deniz Karakurt ismine sıcak baktığı öne sürüldü. Yücel’in yarın meclis üyeleriyle bir araya geleceği ifade edildi.