Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Menemen Belediye Meclisi’nde CHP’li dört meclis üyesinin faaliyet raporuna ret oyu vermesi ilçeyi karıştırdı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy bu durumun kendisine yönelik sistematik bir saldırı olduğunu, bu saldırıyı düzenleyenlere de gerekli disiplin işlemlerinin yapılacağını söyledi. Saldırıların devam etmesi durumunda Menemen halkı adına mücadele edeceğini belirten Aksoy, “Bana yönelik sistematik bir saldırı var. Bu saldırının sebebi de belli. Bu saldırıdaki tek sebep geçmiş dönemdeki ezberlerin devam etmesidir. Biz iş yapmak için seçildik. İş yapıyoruz. Bu saldırılar devam ederse biz Menemen halkı adına bu saldırılarla en iyi şekilde mücadele de ederiz” dedi.

“31 MART ÖNCESİNDEKİ KOALİSYON DEVAM EDİYOR!”
Menemen Belediye meclisinde yaşananların disiplin suçu olduğuna dikkat çeken Başkan Aksoy, “Menemen’de 31 Mart öncesindeki koalisyon devam ediyor. Bunu yapanlar zaten 4 kişilik bir arkadaş grubudur. Bu arkadaşlarla ilgili de İl ve İlçe başkanlıklarımız gerekli işlemleri yapacaktır. Bu bir disiplin suçudur sonuç itibariyle. Bu meclise kimse bağımsız olarak girmedi. Herkes Cumhuriyet Halk Partisi bayrağının altında girdi. Alınmış olan grup kararlarına herkes, ben dahil herkes uymak zorundadır. Grup kararı neyse herkes onu uygulamakla yükümlüdür” dedi.

“CHP AİDİYETLERİNİ SORGULATMAMALARI LAZIM”
Geçmiş dönemdeki ittifakların devam ettiğine ve kendisinin iş yapmasının engellenmeye çalıştığına vurgu yapan Başkan Aksoy, “Benim iş yapmamı engellemeye çalışıyorlar. Biz Menemen’de yıllardır yapılmayan hizmetleri yapıyoruz. Ezberler bozuluyor. İnsanlar ‘Yıllardan beri yapılmayan hizmetler nasıl yapılıyor? Kim yapıyor?’ diye soruyor. Bu durum da bazılarını rahatsız ediyor. Ben yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerin tamamını meclis toplantımızda açıkladım. Bu arkadaşların da ezberleri bozuldu. Geçmiş dönemin de bir şekilde uzantısı söz konusu meclisimizde. Tekrar altını çizerek söylüyorum, bu meclise kimse bağımsız olarak girmedi. Herkes parti bayrağı altında girdi. Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı altında giren arkadaşların Cumhuriyet Halk Partisi aidiyetlerini kimseye sorgulatmaması gerekiyor. Bununla alakalı da disiplin süreci işleyecektir” dedi.