Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Taksi ve dolmuş esnafının oldukça fazla olduğu Menderes’in Küner Mahallesi’nde koronavirüs paniği yaşanıyor. Geçtiğimiz Cuma günü köyde 3 vaka tespit edildi. Gelinen noktada sayının 45’e kadar yükseldiğini bildirildi. Köye giriş ve çıkışlar kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

KAYMAKAM TİRYAKİ GÜNDEME BAKIŞ’A KONUŞTU
Menderes Kaymakamı Bahri Tirkayi, Gündeme Bakış’a konuştu. Tiryaki, “Bir bulaş söz konusu. Ancak bu karantina alınacak boyutta değil. Şuanda biz de tedbirleri aldık. Bulaşın yayılmasını engellemek için tedbirler aldık. Köyün tamamına maske kullanma zorunluluğu getirdik. 2 kahvehanemiz vardı. Kapattık. Köyde çok sayıda İzmir’de minibüsler ve taksicilik yapan esnafımız var. Sahipleri var. O nedenle burada şoför esnafımı test yapıyoruz. Pozitif vaka olanları da evlerinden çıkmaması için tedbir alıyoruz. Giriş çıkış yapanlardan ateş ölçerlerle kontrol ediyoruz. Taramalarımız devam ediyor” dedi.

MUHTAR: 40’IN ÜZERİNDE VAKA VAR! PANİK HALİNDEYİZ
Küner Mahallesi Muhtarı Harun İbiş Aydın ise, “Şuanda 40’ın üzerinde vaka olduğu ifade ediliyor. Sokağa çıkma yasağı yok. Kahveler, berberler kapalı. Dışardan olanlar köye giremiyor. Köye sadece ikametgâhı olanlar girebiliyor. İnsanlar işine gücüne gidip gelebiliyor. İnsanlarımızın çoğu taksi ve dolmuş işletiyor.  Doktorlar gelecek. 50 yaş üzerine hemen başlatacağız testler başlayacak. 11 ekip gelecek. Saat 16.00’dan sonra taksi ve dolmuş esnafına test yapılacak. Köy genelinde tedirginlik var. Rahatsızlık var. Panik havası oldu. Herkes, ‘ben de var mı acaba?’ diyor” dedi.