GÜNDEME BAKIŞ- Menderes Belediyesi dün operasyonla güne başlamıştı. Savcılığın başlattığı bir soruşturma kapsamında belediyenin Hukuk İşleri Müdürü Aybars Şakar gözaltına alınmıştı. Şakar’ın belediye odasında ve evinde polisler tarafından arama gerçekleştirilmişti. 

GECEYİ NEZARETHANEDE GEÇİRDİ  

Şakar dün geceyi nezarahtane geçirirken bugün Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. Savcı’nın Şakar’a belediyeye alınan tabletler konusunda bazı sorular sorduğu öğrenildi. Savcı Şakar’ın irtikap iddiasıyla mahkemeye sevk etti. Savcı, Şakar için adli kontrol şartı talep etti. Mahkeme heyeti savcının bu talebinin rededdi ve Şakar’ın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.  Kararda, "Şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dairbi aşamada somut bir delil bulunmamaktadır"denildi.

 ALGI OPERASYONU 

Gündeme Bakış’a konuşan Şakar, “Çok şükür çıktım. Hakkımda bir karalama kampanyası ve algı operasyonu yapıldığı ortada. Hazırlanan dosyanın içi boş. Mahkeme de zaten bu noktada gereken kararı verdi. Bir vatandaşın tabletle ilgili iddiasıyla harekete geçilmiş. Tamamen bir algı yaratma operasyonu. Ne resmi olarak bir tablet istediğim, ne de aldığım tablet yok” dedi.