Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Özdere Orta Mahallesi'nde yapılan uçurtma şenliklerine binlerce kişinin katıldığını, vatandaşların 2 yıl süren pandemi boyunca birlikte olmayı ve eğlendiğini kaydetti. İlçede festival ve şenliklerin hız kesmeden sürdürüleceğini GÜNDEME BAKIŞ TV’de aktaran Kayalar, "Menderes'i İzmir'in parlayan yıldızı yapacağım" diyerek, 2 yıl pandemide vatandaşımız özlemiş festivalleri, şenlikleri. 2020 ve 2021'de uçurtma şenliğimizi yapamamıştık, bu yıl yaptık ve binler katıldı. Bu şenliğimizi canlı yayınla da tüm Türkiye'ye izlettik. İlgi çok iyiydi, orada çocukların, gençlerin, yaşlıların hep birlikte eğlenmesi vardı. Babaanne ile torunun uçurtma uçurması vardı. Menderes'in ismi hem Türkiye'ye hem dünyaya duyuruldu. Biz en başından beri 'Menderes'i İzmir'in parlayan yıldızı yapacağız' diyoruz ve bunun için etkinlikler, festivaller yapıyoruz. 4-5 Haziran'da Tekeli'de festivalimiz var. İlk defa Özdere Uluslararası dans ve kültür festivalimiz olacak, ilçemizi her anlamda tanıtmaya çalışıyoruz. Bunun yanında Mandalina Festivalimiz, üzüm şenliğimiz, yörük şenliğimiz var. Menderes'i sadece festivallerle tanıtmıyoruz, bizim amacımız Menderes'te güzel bir yaşam kalitesi oluşturarak insanları ilçemize çekmek. Bunu da başarıyoruz ki her sene 4-5 bin kişi Menderes'e geliyor. Biz yaşanır bir kent yaratmaya çalışıyoruz. Şu an imar planları yapıyoruz, Özdere, Görece, Gümüldür'de, bunları da genelde yatay mimari ile yapıyoruz. Yeşilin çok betonun az olduğu projeler geliştiriyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor, hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 104 bini geçti nüfusumuz ve devamlı gelen var" açıklamasında bulundu. 

"VAATLERİMİN YARISINI HAYATA GEÇİRDİM"

Pandemi şartlarına rağmen seçim vaatlerinin yarısını hayata geçirdiğini belirten Kayalar, "Vaatlerimizin yarısını hayata geçirdik. İlk defa bir kreş, kadın danışma merkezi ve giyim merkezi açtık. 30 tane park 15 yeşil alan yaptık. Bu alanda hedefimize ulaştık. Sahil bölgesinde 5 tane sosyal işletme, kafeterya açtık. Birçok projeye imza atıyoruz. Asfalt, kilit parke, kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Menderes'in hiçbir yerinde bozuk yol kalmayacak şekilde çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Özdere'de Gençlik ve Kamp Merkezi inşaatına başladı, büyük bölümü tamamlandı. Bunun yanında Büyükşehir'le birlikte yürüttüğümüz projelerimiz vardı, rekreasyon alanı, Tekeli Soğuk Hava Deposu, meydan projesi gibi bunların da projeleri çizilerek ihale aşamasına gelindi. Ben bu konuda Tunç Başkanıma teşekkür ediyorum, her zaman yanımızda oluyor. Bizim hedefimiz bu projelerimizi 2024'e kadar hayata geçirmek" dedi. 

"VATANDAŞLARIMIZA DOKUNUYORUZ"

Projelerin yanı sıra sosyal belediyecilik alanında da birçok çalışma yapıldığını aktaran Kayalar, "Sosyal belediyecilik kapsamında birçok çalışma yaptık. Her ay dar gelirli ailelerimize nakdi yardım yapıyoruz. Ramazan aylarında koli yardımı yapmakla kalmıyoruz, bunu yıl boyunca sürdürüyoruz. Bizi arayan ve talepte bulunan ailelerimize ulaşıyoruz. Tablet, bilgisayar, laptop yardımlarımız oldu. Eğitim alanında ciddi yardımlarımız oluyor, kırtasiye desteği veriyoruz öğrencilerimize. CHP olunca bu yardımlar artarak devam ediyor. Sosyal belediyecilik alanında hizmetleri tüm CHP'li belediyelerimiz gerçekleştiriyor. Askıda faturalar kapsamında elektrik faturaları ödeniyor. Şu anda elektrik faturaları, doğalgaz faturaları, mazot fiyatları 3'e katladı. Bu konuda da askıda fatura bağışlarıyla birçok vatandaşımızın faturaları ödeniyor. Bütün vatandaşlarımıza dokunuyoruz" açıklamasında bulundu. 

"SPOR OKULLARIMIZA ÖNEM VERİYORUZ"

Gençlerin spora yönlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Kayalar, spor okullarına büyük önem verdiğinin altını çizerek, "Menderes Belediyesi'ne özgü bir futbol takımımız var. Bunun yanında spor okullarımız var. Menderes Belediye Spor bal liginin kapısından döndü. Menderes Belediyesi Özdere takımımız var, şu anda lider durumda gidiyor. Şu anda amatörün kapısında inşallah çıkar. Biz spor okullarımıza çok önem veriyoruz. Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, boks eğitimlerimiz var. İzmir'de kadın boks takımı olan bir belediyeyiz. Pırıl pırıl gençlerimiz var. Avrupa Şampiyonasına gittiler, Türkiye'de derece aldılar. Bizi gururlandırıyorlar. Güzel bir ortam var Menderes'te. Çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar, sporla büyüsünler diye elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Menderes Belediye Sporumuz güzel gidiyor. Ben de amatör olarak Menderes Belediye Spor'da futbol oynamıştım, üniversite yıllarımda da oynamıştım. Şu anda sadece yürüyüş yapabilirim yoğunluktan" dedi. 

"BARINAK AÇILACAK"

İlçeye en kısa sürede köpek barınağının da kazandırılacağını kaydeden Kayalar, "Bundan önceki dönemde Orman Müdürlüğü ile beraber Menderes Belediyesi'nin ortak projesi vardı. Barınak yapılmış ama barınağın olduğu bölgede su yok, bunun için de barınak açılamamış. Şu anda biz Büyükşehir Belediyemiz ile Orman Müdürlüğümüzü bu konuda görüştürdük, görüşmeler devam ediyor. 1-2 ay içinde barınağı Büyükşehir'e devrederek, İZSU ile bölgeye su getirerek barınağı Menderes'e kazandıracağız. Çakaltepe bölgesinde barınak ve o bölgede yapılan çalışmalarda su bulunamamıştı" ifadelerini kullandı. 

"DEVLETTEN TAHSİS ALAMIYORUZ"

17 projenin Milli Emlak ve Bakanlıklardan yer tahsisi beklediğini, yapılan başvurular yanıt alamadıklarını anlatan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, "Bizden önceki dönemden kalan havuz projesi vardı. Yer Milli Emlak'ın. Biz tahsis istiyoruz 3 yıldır. Tahsis verilmiyor ve 3 senedir havuz inşaatı yarım. Milletimizin, Menderes'in parası burada yatıyor ve burası şu anda çürüyor. Biz bu inşaatı bir an önce bitirmek istiyoruz ama tahsisini alamıyoruz. Şu anda devletten 17 tane tahsis istedik ve hiçbirini alamadık. Ben bu konuda AK Parti İlçe Başkanı (Süleyman Artçı) ile temasa geçtim, onlar da ilgileneceklerini söylediler ama herhangi bir tahsis alamadık. Tekeli'de Menderes belediyesine ait bir arazide okul var. Valilik bize, 'Biz o okulu yenilemek istiyoruz, buranın tahsisini bize verir misiniz' dedi. Biz 1 ay içinde meclisten karar çıkartarak Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisini verdik. Biz Menderes'e bir şey yapılacaksa her zaman yardımcı oluyoruz. Kim yaparsa yapsın bu benim ilçeme yapılan bir hizmet. Bir çivi çakılsa benim için önemli ve biz 1 ayda tahsisi yaptık. Biz geldiğimizden bu yana sırayla tahsisler yazdık, pazar yeri için, havuz için, düğün salonu, halı saha yapmak için tahsis istedik. 17 tane tahsis var, hiçbirinden cevap gelmedi" ifadelerini kullandı.  

"ASFALTLAMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

AK Parti kanadından gelen "3 yılda yapılan hiçbir şey yok" eleştirilerini de yanıtlayan Başkan Kayalar, "Projelerimiz ortada, birçok iş yaptık. Menderes gelişen bir ilçe, sürekli inşaat oluyor. İnşaat olduğu için devamlı yollar kazılıyor. Doğalgaz geliyor, İZSU çalışma yapıyor, Telekom çalışma yapıyor ve yollar kazılıyor. Kazılıyor ve biz arkasından yama çalışması yapıyoruz. Bu durum biraz vatandaşı sıkıyor, yolların bozulması. Biliyorsunuz Türkiye'de inşaat bittikten sonra elektrik, su, doğalgaz bağlanıyor. Biz Atatürk Caddesi'ni de, İnönü Caddesi'ni de bu yaz asfaltlayıp vatandaşımıza sunacağız" dedi. 

"HÜKÜMET 7 SENEDİR 1 HASTANEYİ YAPAMADI"

Menderes'in hükümetten destek alamadığını, 1 hastane inşaatının 7 senedir tamamlanamadığını anlatan Kayalar, "Menderes'e iktidarın yaptığı yatırım olarak hastane vardı. 7 yıldır sürüyor. İnşallah açılır, en büyük temennimiz o. Bir hastane inşaatı 7 yıl sürer mi, bir an önce açılmasını istiyoruz" diye konuştu.