Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir programının ardından GÜNDEME BAKIŞ'a değerlendirmelerde bulundu. İzmir'in hak ettiği değeri göremediğini anlatan İnce, "İzmir, Türkiye'nin aydınlık yüzü, İzmir çok daha iyilerini hak ediyor ama henüz Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti olmasına rağmen hızlı treni olmayan bir İzmir var. Tabi ki iktidar engellemek isteyecektir ama başarısızlıkları da engellemeler üzerine kurmak yanlış olur. Görevin yapılması lazım. Her 2 açıdan bakıyoruz, İzmir çok daha iyilerini hak ediyor, bundan eminim" dedi.

"GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM ÖNSEÇİMLE OLUR"

Memleket Partisi'nde Cumhurbaşkanı Adayını da, milletvekillerini de üyenin seçeceğini kaydeden İnce, "Üyelerimizin içinden Cumhurbaşkanı aday adayı olmak isteyenlerin çıkmasını isterim, biz Türkiye'ye örnek oluyoruz. Yeni kurulmuş bir parti, daha 1 yıllık bir parti, üyelerine, tabanına güveniyor. Diğer partilere de örnek olmasını istiyoruz bunun. Amacımız, Türkiye'ye demokrasi getireceğiz iddiasında bulunanların önce partilerine demokrasi getirmeleri. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem olabilmesi için önce güçlü bir meclis, güçlü bir parlamento olması lazım. Güçlü parlamento demek de güçlü milletvekili demektir. Güçlü milletvekilinden önce de güçlü üyeye ihtiyaç vardır. Bugün milletvekilleri ön seçimle belirlenmiyorsa, meclisin yetkileri alınmışsa, milletvekilleri güçlü değilse, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem de bir hikayeden ibaret olur. Eğer güçlü bir parlamenter sistem istiyorsak, önce üyelerle önseçimden başlamak lazım. Halkı kandırmamak lazım" diye konuştu.

"6'LI MASA HDP İLE GİZLİ AŞK YAŞIYOR"

6'lı masa ile HDP'nin ilişkisine yönelik açıklamada bulunan Genel Başkan İnce, "Gizli bir aşk yaşıyorlar ama utangaç siyasi ilişkilere gerek yoktur. Her şey halkın gözünün önünde olmalıdır, siyaset gizli kapaklı ilişkileri kaldırmaz" açıklamasında bulundu.

"ARTIK ATATÜRKÇÜLERİN DE PARTİSİ VAR"

İnce, "Memleket Partisi'ni iyi ki kurdum' diyor musunuz" sorusuna ise, "Tabi ki iyi ki kurdum. Türkiye'nin üçüncü yola ihtiyacı var, bu iktidardan da bu muhalefetten de kurtulmak lazım. Herkesin partisi var Türkiye'de, Atatürkçülerin partisi yok, şimdi Atatürkçülerin de partisi var. Biz bir gönüllüler ordusuyla başladık. Bir hareket olarak başlayıp, bir siyasi parti olduk. Önümüzdeki süreçte daha da ivmemizin yükseleceğinden hiç kuşkum yok" ifadelerini kullandı.