Başkent'te sabah saatlerinden itibaren sağanak etkili oldu. Saat 11.30 sıralarında gök gürültüsü ve şimşek çakması ardından TBMM bahçesindeki çınar ağacına yıldırım düştü. TBMM kampüsü içinde iktidar kulisi karşısındaki ağaca isabet eden yıldırım, çevrede paniğe neden oldu. Bu yıl bakıma alınan tarihi ağaç, yıldırım isabet etmesi sonucu ortadan ikiye ayrıldı. Polis ekipleri ve Meclis personeli, ağacın çevresinde önlem aldı. Olayda yaralanan olmadı.

TBMM'DEN AÇIKLAMA

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığınca, ağaca yıldırım düşmesi olayı ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Pazartesi günü saat 11.35 sularında TBMM Eski Milletvekili Otoparkı girişinde bulunan ağaca yıldırım düşmüştür. Yıldırım düşen ağaçtan parça kopması sonucunda küçük çaplı maddi hasar oluşmuş herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır" denildi.

Son dakika... Mecliste panik Bahçeye yıldırım düştü

CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram, TBMM bahçesine yıldırım düşmesinin ardından yaşananları anlattı.

Son dakika... Mecliste panik Bahçeye yıldırım düştü

İşte Duygu Ayaz Bayram'ın sözleri:

TBMM bahçesinde çok büyük ağaçlar var, o ağaçlardan birine yıldırım düştü. Yıldırım düşen ağaç ortadan ikiye ayrılarak kırıldı ve yola devrildi. Basın mensuplarının giriş yaptığı kapıya çok yakın bir nokta. 100 yıllık ve çok büyük ağaçlar olduğunu söylemek mümkün. TBMM'de kırılan parçasının oradan kaldırılması için çalışma yapılıyor.

TBMM bahçesine yıldırım düştü

Son dakika... Mecliste panik Bahçeye yıldırım düştü