Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ -  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu PM için hazırladığı anahtar listesinde Tuncay Özkan, Ednan Arslan, Selin Sayek Böke, Rıfat Nalbantoğlu, Devrim Barış Çelik ve eski İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli'ye yer verdi.   

80 KİŞİLİK LİSTE HAZIRLADI

Kılıçdaroğlu, bu sefer anahtar listesini geniş tuttu. 60 kişinin seçileceği PM için 80 isim önerdi. Delegelerden bu isimler arasında seçmesini istedi.

ÖZKAN İÇİN “ÇİZİK” OPERASYONU

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın seçilmemesi için özel bir çaba içerisinde olduğu öğrenildi. Kaftancıoğlu’nun birçok il başkanıyla temas içerisinde olduğu bildirildi.  

BÖKE YİNE REKOR KIRACAK MI?

36. kurultayda en çok oyu alan Selin Sayek Böke’ye bu sefer delegelerin nasıl bir destek vereceği merak konusu.

BAYIR, AKSÜNGER VE ÇELEBİ NE YAPACAK

Anahtar listede yer almayan CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Mehmet Ali Çelebi ve Erdal Aksünger’in listeyi delip delmeyeceği ise ilerleyen saatlerde belli olacak.

MAYMUNCUKLAR BASILDI

Öte yandan anahtar listenin yanı sıra partililer tarafından maymuncuk listeler de hazırlandı. İzmir İl Başkanı Yücel öncülüğünde bembe renkli bir liste oluşturuldu. Listede İzmir'den aday olan isimlerin yer alması dikkat çekt. Anahtar listede yer alan isimlerden hangilerinin çizik yiyeceği merak konusu.