MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin geleneksel hale getirdiği Gastronomi Festivali, bu yıl da dopdolu programıyla lezzet tutkunlarını ağırladı. Ücretsiz düzenlenen festivali ziyaret edenler, keyifli atölyeler ile lezzet yolculuğuna çıkarken, uzman konukların sohbetleriyle gastronominin bilinmeyen yönlerini, tariflerin püf noktasını öğrenme şansını yakaladı. İki gün boyunca farklı ve sürpriz etkinliklerin yer aldığı festival, İzmir ve Egeli binlerce kişinin  katılımıyla ziyaretçi akınına uğradı. Festival bu sene  televizyon yarışmalarından tanınan  usta jüriler Hazer Amani ile Somer Sivrioğlu'nu da ağırladı.


GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER VE SAĞLIK

İzmirliler, Gastronomi Festivali'nde hem dalında uzman konuklardan bilgi edinirken, hem de lezzetli eğlencelere doydu. Festivale alanlarında uzman konuşmacılar ; Nedim Atilla, Ahmet Uhri, Ali Esad Göksel, Özgür Kılınçlar, Geovanı Polloına, Ekin Ozan, Gökalp Müstecaplıoğlu, Alparslan Baloğlu, Nihal Kadıoğlu Çevik, Tolga Kamiloğlu, Müjgan Yurtseven, Gökhan Oğuztimur, Berrin Bal Onur, Neşe Aksoy Biber, Selda Güleç, Canberk Gezer, ve Müjde Tönbekçi seminerleri ve yemek tarifleriyle  renk kattılar.


AMANİ'DEN İZMİR'E ÖVGÜ

2011 yılında 'Senenin En Yaratıcı Şefi' ödülünün sahibi olan, bir TV kanalındaki ünlü yemek programında jüri olarak görev yapan Hazer Amani,  festivalin ilk günü 'Karbon İzi Olmayan Ege Lezzetleri'  isimli semineriyle seyircilerle buluştu. Yoğun bir katılımın yaşadığı etkinlikte konuşan Amani, İzmir'in sokak lezzetleri konusunda Türkiye'nin en güçlüsü olduğunu söyledi. Kentteki esnaf lokantalarını da gezdiğini anlatan Amani, İzmir'in farklı kültürlere ev sahipliği yapması nedeniyle zengin bir yemek kültürüne sahip olduğunu ifade etti.


SİVRİOĞLU'NA YOĞUN İLGİ

Amani ile aynı programda jüri üyeliği yapan, 'en iyi lezzet' , 'en iyi restoran' gibi ödüllerin sahibi Somer Sivrioğlu, festivalde "Ege'nin Kabukları" adlı workshopu ile izleyicilerle buluştu. İzleyicilerin selfie çektirmek için birbiriyle yarıştığı Sivrioğlu, alkışlarla platforma çıktı. Yemek hazırlanırken kabuklu deniz ürünlerinin kıymetinin bilinmediğini anlatan Sivrioğlu, "Kabuklu deniz ürünlerine ilgiyi artırmalıyız, çok güzel yemekler çıkıyor. Bugün güzel bir örneğini hazırlayacağız" diye konuştu. Türkiye'de gastronomi deyince ilk akla gelen isimlerden biri olan İzmirli Gazeteci-Yazar Nedim Atilla da aktardığı bilgiler ve sohbetleriyle festivali izleyenlere eğlenceli ve keyifli anlar yaşattı. Festivale İzmir Ekonomi ve Yaşar Üniversiteleri de workshopları ile katıldı.

"İçimde İzmir Var" sloganıyla yola çıkan alışveriş ve yaşam merkezi, açıldığı günden bu yana şehrin kültürüne, dokusuna, ekonomisine değer ve canlılık katan organizasyonlara imza atıyor. İzmirlilerin açık havada yemek yeme alışkanlıklarına göre dizayn edilmiş mimari  yapısı ile dikkat çeken alışveriş merkezi palmiye ağaçları ve zengin botanik bahçesi ile yemeği keyfe dönüştürüyor. Gastronomi alanında çok güçlü markaların bir arada olduğu MaviBahçe açıldığı günden bu yana sadece alışverişin değil lezzetin de buluşma noktası oldu.