Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – Geçtiğimiz hafta İzmir'de metro istasyonlarına yerleştirilen 'maskematik' ile yolculara haftada 4 maske ve 100 mililitrelik dezenfektan dağıtılmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmirlinin sağlığı her şeyden önce geliyor" açıklaması yaptı.

UYGULAMAYI İZMİRLİLERE SORDUK!
Gündeme bakış, uygulamayı İzmirlilere sordu. Kimi vatandaşlar uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi kimi ‘eksik’ yanlarını belirtip taleplerini söyledi.

Melih Bilir: Uygulamayı çok beğendim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Maske konusunda gerçekten sıkıntı yaşıyorduk. Eczanelere gidiyoruz yok diyorlar. Kod geldi, yine eczanelerde maske yok. Çalışıyoruz, evden çıkmak zorundayız. Siyah maskelerden almıştık. Bu maskeler içinde uzmanlar “Korumuyor” dediler. Çünkü değiştirme imkanımız yok, sabahtan akşama kadar aynı maskeyi takıyor, akşam yıkıyorduk. Yemek yerken falan çıkartıp, aynı maskeyi tekrar takıyorduk. İçimize sinmiyordu. Bu uygulama güzel oldu. Teşekkür ediyorum.

Selin Kırat: “Belediyenin maske dağıtması güzel fakat ben maskematiğin perona girişin dışında olmasını isterdim. Süreçte hepimizin maskeye ihtiyacı var. Dolayısıyla belediye sadece kentkart basarak metroya girenlere değil, denildiği gibi ücretsiz olarak dağıtmalıydı. Diyelim ki metroya binmeyeceğiz ama maskemiz yok. Buradan temin etmek istiyoruz. Gelip kent kart basarak bu maskeden alabiliyoruz. Keşke kent kart ücreti ödemek zorunda kalmasaydık”

İlayda Priştine: “Bence mantıklı bir uygulama, herkes erişebiliyor. Ulaşım şekli kolay. Yol üstünde olduğu için herkes rahatça alabiliyor. Kentkartımızı gösterip ücretsiz olarak maskelerimizi alıyoruz. Ben uygulamayı çok beğendim. Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum”

Hülya Kurnaz: “Uygulama güzel. Maskeye ihtiyacımız var. Fakat ben sadece metroyu kullanan vatandaşlara değil de belli noktalarda metroyu kullanmasak da maskeye ulaşabilmemizi isterdim. Hiç yoktan iyidir. İyi, güzel bir uygulama. Ben bir de ulaşımda yaşadığımız sıkıntıyı dile getirmek istiyorum. İşe giderken, işten eve dönerken çok zorlanıyoruz. Otobüsler almıyor, saatlerce durakta bekliyoruz. Otobüslere sınırlı yolcu sayısı getirildi, çok iyi oldu sosyal mesafe korunması açısından ama otobüs sayılarının artırılması lazım. Mağdur oluyoruz”

Ferhat Kaya: “Uygulama ulaşılabilirlik açısından çok iyi. Ben bir girişimci “Benim projem diyerek karşı çıktı” diye duydum. Ben uygulamayı çok beğendim. Piyasada maske yok. Bana mesaj geldi ama kod gelmedi. Dolayısıyla da maskemi alamadım. Sadece “Gidip maskenizi alabilirsiniz” diye mesaj geldi. Metro istasyonlarına maskematik konulması İzmirliler olarak bizi bir nebze olsun rahatlattı”

Gül Esen: “Çok faydalı bir uygulama, diğer türlü yok PTT’ye git, yok evine gelecek. Ne zaman geleceği belli değil. Kod geldi, eczaneye git, eczanelerde yoğunluk oluyor. Zaten maske de kalmıyor. Kalmayacak korkusu ile vatandaş koşuyor. Yani gereksiz yere evden çıkmış oluyor. Metroya konulmasıyla zaten işe giden, evden çıkmak zorunda olan vatandaş bu paketi alabiliyor. Biz 1 dezenfektan, 4 maske olacak pakette diye biliyorduk. Sadece maske var, dezenfektan yok. Ama bu bile yetti bize”

Rıza Koca: “Haftada sadece bir defa alabiliyoruz. Bu artırılsın istiyorum. Uygulama çok güzel, şu an uzun kuyruk oluşuyor ama diğer istasyonlara da koyuldukça sırada bekleme süresi azalır diye düşünüyorum. Uygulamayı beğendim”