Muğla’nın Marmaris ilçesinde sabah saatlerinde çıkan orman yangını saat 15:00 sıralarında kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Yerleşim yerlerine çok yakın, çok hassas bir yangınla mücadele ettik. Şu andan itibaren yangın kontrol altına alındı'' dedi. Bu arada Orman Genel Müdürlüğü, yangında personeli Görkem Hasdemir'in şehit olduğunu duyurdu. Yangın, plajlardan denize girenler tarafından da endişeyle izlendi. Marmaris ile İçmeler kara yolu üzerindeki Pamucak mevkisinde orman alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede yayılarak etkisini arttırdı, ihbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler karadan ve havadan yangına müdahale etti.
Yangın, plajlardan denize girenler tarafından endişeyle izlendi. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için çaba yoğun gösterdi.

KONTROL ALTINA ALINDI
Saat 15:00 sıralarında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Pakdemirli, ''Yerleşim yerlerine çok yakın, çok hassas bir yangınla mücadele ettik. 10 helikopter, 6 dozerle yangına müdahale edildi. Şu andan itibaren yangın kontrol altına alındı'' dedi.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: BİR PERSONELİMİZ ŞEHİT OLDU
Orman Genel Müdürlüğü, yangında bir personelinin şehit olduğunu duyurdu. ''Büyük bir acı yaşıyoruz, şehidimiz var'' diyen Orman Genel Müdürlüğü, kahreden haberi ''Marmaris İçmeler’de halen devam eden orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit oldu. Yaşadığımız acının tarifi yok. Allah'tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Ateş bir daha sana dokunamaz artık. Cennet olsun mekanın'' diyerek paylaştı.

BAKAN PAKDEMİRLİ: BAŞIMIZ SAĞ OLSUN
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yangında şehit olan Görkem Hasdemir için başsağlığı mesajı paylaştı. Bakan Pakdemirli, ''Marmaris’te kahramanlarımız büyük bir özveri ile yangına müdahale ediyorlar. Maalesef şehidimiz var. Şehidimiz Görkem Hasdemir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun, mekanın cennet olsun şehidim'' ifadelerini kullandı.
Muğla Valisi Orhan Tavlı, AA muhabirine, "Şehidimiz var. Orman işçimiz hayatını kaybetti maalesef. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

BİR ÇOCUK BABASIYDI
Marmaris'teki yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sırasında geçici orman işçisi Görkem Hasdemir (38) yaşamını yitirdi. Görkem Hasdemir'in yangına karadan ilk müdahale eden ekipte olduğu bildirildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada rüzgarın ters dönmesiyle işçilerin alevler arasında kaldıkları vurgulandı. Açıklamada, bölgeden 5 işçinin kaçmayı başardığı, Hasdemir'in alevlerin arasından çıkamadığı bildirildi. Evli ve 1 çocuk babası Hasdemir'in cenazesi, arkadaşları tarafından ormanlık bölgeden indirilip cenaze aracıyla Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Hasdemir'in çalışma arkadaşları da cenazenin gönderilişi sırasında büyük üzüntü yaşadı, gözyaşı döktü.

BİR POLİS DE YARALI
Ayrıca yangın sırasında motosikletli polis timinde görevli bir polis memurunun da hafif yaralandığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.