GÜNDEME BAKIŞ - Manisa ve İzmir bugün depremle uyandı. Saat 10.21'de Manisa Saruhanlı merkezli 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İzmir'in birçok ilçesinde şiddetli bir şekilde hissedildi. Vatandaşlar, depremin ardından ev ve işyerlerinden sokağa çıktı.

HASAR VE CAN KAYBI YOK
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, “Saruhanlı ilçemizde 5.5 şiddet meydana geldi. Valiliğime intikal eden bir yıkım haberi yok. Can kaybı haberi yok. Hasar varsa harekete geçilecek” dedi.  


HİÇBİR DEPREM SÜRPRİZ DEĞİL
Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Bölgede çok fazla fay var. Çevredeki tüm yerleşimler hisseder. Van’daki depremle buradaki depremin hiçbir ilgisi yok. Burası kendi içinde farklı bir mekanizma. Burada çok fazla kesintiler var. Faylar var. Marmara’daki sistem çok farklı. İki bölgenin birbiriyle ilgisi yok. Birbirini tetiklemesi mümkün değil. Ege Bölgesi’nde çok fazla deprem olacak yer var. Hiçbir deprem bizim için sürpriz olmuyor. 5.5 büyüklüğündeki deprem olağan" diye konuştu. 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN İLK MESAJI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Merkez üssü Manisa Saruhanlı, büyüklüğü 5.5 olan depremde Saruhanlı merkezde yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir. Kırsal taramalar devam etmektedir. Manisa Valiliğimiz ve AFAD kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir. Geçmiş olsun" dedi. 

AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ''İlk tespitlere göre yıkım gözükmüyor'' dedi. Ancak ulaşamadıkları yerlerinde olduğunu belirtti.