Malatya Valiliği, depremde can kaybı ve yaralanmanın olmadığını bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Arguvan ilçesinde saat 07.41'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği hatırlatıldı.
Açıklamada, "Depremde herhangi bir can kaybı ve yaralanma vuku bulmamış olup, il Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri tarafından oluşturulan teknik ekiplerce Arguvan ve Hekimhan ilçesine bağlı mahallelerde deprem nedeniyle bazı binalarda oluşan hasar tespitine yönelik çalışmalara başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

BELEDİYE BAŞKANI: ŞU ANA KADAR BİZE YANSIYAN OLUMSUZ BİR DURUM OLMADI
Malatya'nın Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, ilçede saat 07.41'de meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, şu ana kadar kendilerine ulaşan olumsuz bir durum olmadığını bildirdi.
Kızıldaş, ilçede sabah saatlerinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini anımsattı.
İlçede 21 Mart'ta 4,1, 25 Mart'ta 4,5, 28 Mart'ta ise yine 4,1 büyüklüğünde üç sarsıntının meydana geldiğini hatırlatan Kızıldaş, "İlçemizde uzun süredir artçı sarsıntılar da sürüyordu. İlçede şu ana kadar bize yansıyan olumsuz bir durum olmadı. Şu an için bir şey görünmüyor ancak önceki depremlerde ağır hasarlı olan evlerimizin yıkılmasından endişe ediyoruz. İlçe halkına tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Araştırmalarımız sürüyor, ekiplerimiz mahallelerimizi gezip durumu kontrol ediyor." dedi.
Yürektaşı mahalle sakini Yılmaz Korkmaz da sabah evde bulundukları sırada depremin meydana geldiğini belirterek, "Bu sarsıntıyı diğerlerinden daha çok hissettik. Depremden dolayı bazı evlerdeki çatlaklar daha da derinleşti, ancak şu an için can ve mal kaybı görünmüyor." diye konuştu.
Bu arada, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin depremin etkili olduğu mahallelerde incelemesi sürüyor.
İlçede 21 Mart'ta 4,1, 25 Mart'ta 4,5, 28 Mart'ta ise 4,1 büyüklüğünde üç sarsıntı meydana gelmişti.