Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ- Gaziemir’de 5 Ağustos tarihinde gerçekleşen Kent Konseyi Başkanı seçiminde Günnur Berber ile Ayhan Aksoy yarıştı. 52 STK ve kurum temsilcisinin oy kullandığı seçimde Berber 42 oy alırken, rakibi Selçuk 10 oy alabildi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ALINDI
Seçimde oy kullanan isimler arasında yer alan Engel-siz Yaşam Derneği Temsilcisi Gülgün Yorgancılar genel kurul toplantısında yapılan seçimin usul ve yasalara aykırı olarak yapıldığı gerekçesiyle dava açtı. İzmir 5. İdare Mahkemesi tarafından genel kurulun yönetmelik ve Gaziemir Kent Konseyi çalışma usul ve esasları hakkında düzenlenen yönergeye uygun şekilde oluşturulmadığı ve toplantı usul ve esaslarına uygun davranılmadığı, seçimin hukuka aykırı olarak yapılması gerekçe gösterilerek yürütmenin durdurulmasına kararı verildi.

YÖNETMELİĞE AYKIRI YAPILDI
Yorgancılar’ın vekili avukat Aysima Karip tarafından yapılan itiraz şu şekilde:
 “Divan kurulu seçiminin yaklaşık 3 saat içerisinde ve 5 kez tekrarlanarak neticelendirildi. Genel kurul üyeleri nezdinde divanın meşruiyet kazanmamıştır. Genel kurula katılım sağlayacak kamu kurum ve kuruluşlarının, derneklerin temsilcilerin isimlerinin ilk genel kurul toplantısından en az 1 ay önce yürütme kurulu Başkanlığı’na yazılı olarak bildirilmek zorundadır. Bu yasal düzenlemeye uygun davranılmayıp, başkan olarak seçilen Günnur Berber’in temsilcisi olduğu derneğin seçimden 1 gün önce Günnur berber’in ismini bildirmiştir. Günnur Berber’in başkan olarak seçilmesinin mümkün olmadığını hatta yönergede yer alan ‘yeni katılacak olan kurum ve kuruluşların başvuruları yürütme kurulu tarafından değerlendirilir ve yapılacak olan ilk genel kurul toplantısında karara bağlanır. Yeni katılacak olan kurum ve kuruluşların temsilcileri genel kurulda kabul edildikten sonraki ilk genel kuruldan itibaren genel kurul üyesi haklarını kullanmaya başlayabilirler’ hükmü vardır. Genel kurul katılım listesine usulsüz bir şekilde adı yazılan Günnur Berber’in işbu genel kurulda seçme ve seçilme hakkına haiz değildir.”