GÜNDEME BAKIŞ – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Altınkum-çiftlik etabında planlamaya gitmiş ve buranın bir bölümünü Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’’ ve ''Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı'' olarak belirlemişti.

DAVA AÇILDI

Hazırlanan planlara itiraz edilmiş mahkeme planları iptal etmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeniden plan yaptı ve mahkeminin uyardığı noktalarda plan tadilatına gitti. Yapılan yeni plan yeniden askıya çıktı. Bakanlığın sitesinde konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“İzmir ili, Çeşme ilçesinde yer alan, 38.Grup Doğal Sit Alanı koruma statüsünün, haritada gösterildiği şekliyle mahkeme kararı uyarınca yapılan düzeltmelerle Bakanlık Makamının 27.08.2021 tarih ve 1618497 sayılı Olur’u ile ‘‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’’ ve ''Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı'' olarak tescil edilmiştir. 27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in 2. Maddesinin (j) bendinde yer alan “Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete’de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur.” hükmü gereği 29.09.2021 tarih ve 31613 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) internet sayfasında duyurulmuştur”