Bozyaka semtinde 2.5 yaşındaki kızı Şevval ve oğlu İstiklal Kurtuluş ile birlikte yaşayan Nesrin Taştan, bakımı günden güne zorlaşan hasta oğlu için Facebook'ta 'Kurtuluş'u Kurtaralım' sayfası açtı. Beyninde kitleler bulunan küçük İstiklal'in yaşam öyküsüyle ilgili DHA'da yayınlanan haberin ardından İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı Orçun Çeken ve partililerin ziyaret ettiği Taştan ailesi, hayırseverlerin desteğiyle geçimlerini sağlıyor.


Bir süre Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gözetim altında tutulan oğlunun Ramazan Bayramı öncesinde taburcu olduğunu anlatan anne Nesrin Taştan, "Kemoterapinin ardından bayramdan önce eve çıktık. Hastalığının durumu stabil. Beyin, omurilik ve boyun MR'ı çekildi. Durumu değişmiyor. Ayda 3 kez kemoterapi alıyor. Oğlumun ilaçların zararlı etkilerini vücuttan atabilmesi için bol oksijene ihtiyacı var. Sağlıklı beslenmesi ve sağlıklı bir ortamda yaşaması gerekir. İstiklal'in daha iyi şartlarda yaşaması ve fizik tedaviyi evde alması lazım. Destekler olmazsa ben hiçbir giderini karşılayamam" dedi.


İstiklal'e yardım etmek isteyen hayırseverlerin kendilerini sık sık ziyaret ettiğini dile getiren Taştan, "Partililer evimizde bizi görmeye geldi. Siyasi amaçlı değil tamamen insani duygularla geldiklerini ve parti merkezinden çok destek gördüklerini ifade ettiler. Bez, ıslak havlu, kanser hastalarının ihtiyaç duyduğu ağız temizleme çubukları, deterjan ve çamaşır suyu getirdiler. Oğlumun sağlığı için hijyen çok önemli. Tüm destek veren ve vermek isteyenlere teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.