Kurbanlıklar gece saatlerinde İstanbul'a geldi. Riva ve Çamlıca gişelerinde belirlenen noktalarda İl tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetim yaptı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği denetimlerde kurbanlıkların pasaportları, kulak küpeleri ve Avrupa Yakası'na götürülecek olanlarda şap hastalığı bulunup bulunmadığına ilişkin sağlık raporları incelendi.

Hiçbir belgesi olmayan hayvanlar ise karantinaya alınarak kesimhaneye sevkediliyor. Bakanlık tarafından akıllı telefon uygulaması hazırlandı. O uygulama ile satın alınan hayvanın küpe numarası girildiğinde gerekli bilgilere ulaşılabiliyor. Uygulamada karşılaşılabilecek hastalıklar ve yapılması gerekenler konusunda da bilgi edinilebiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de hazırlıklarını tamamladı. Şehir genelinde 8 modern kesimhanede satış ve kesim hizmeti verilecek. Tesisler 13 bin 746 büyükbaş ve 2 bin 700 küçükbaş hayvan kapasiteli. Kesim alanlarında mescit, lavabo, WC, dinlenme alanları, kantin gibi sosyal donatı alanları da yer alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sancaktepe'de 52 bin 303 metrekarelik “Kurban Satış, Kesim ve Hayvan Karantina Alanı” yapımı için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ortak Hizmet Protokolü imzaladı. Projesi tamamlanan eserin 2020 yılında yapımına başlanacak. 2021 yılında hizmete girmesi planlanan tesis 2 bin190 adet büyükbaş hayvan barınma kapasitesine sahip olacak.

153 Beyaz Masa üzerinden bilgilendirme hattı oluşturuldu. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Kurban Bayramı öncesi ve bayram boyunca kaçan kurbanlıkların yakalanması için 8 ayrı ekip oluşturdu.