Kurbanlıklar kesildi, etler dondurucuya girmek üzere hazırlanıyor. Uzmanlar uyarıyor. Kurban etini saklamanın önemli püf noktaları var. CNN TÜRK'e konuşan Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Yavuz, "Kurban Bayramı'nda kesilen eti torbalara değil de temiz bir kaba koyarak eve götürmemiz gerekiyor. Eti dondurmadan önce biraz dinlendirmeniz gerekiyor ki etin sertleşmesini önleyebilelim. Eti parça et olarak ya da kıyma halinde dondurabilirsiniz. Kıyma şeklinde donduracaksak buzdolabı poşetine ince bir tabaka halinde koyup bastırıp havasını aldırıp o şekilde dondurmak, çözdürme aşamasında bize kolaylık sağlayacaktır. Eti dondururken kanından uzaklaştırarak dondurmak gıda zehirlenmelerini de önleyecektir" dedi.

"KÜÇÜK PORSİYONLARLA DONDURUN"

Etin küçük porsiyonlar haline paketlenmesi de kullanım kolaylığı sağlıyor. Dondurucudan çıkan etin, çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması besin zehirlenmesine yol açabiliyor. Buzun çözülmesi için eti kullanmadan bir gece önce buzluktan çıkarıp buzdolabı rafına koymak en sağlıklı yöntem. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Yavuz da "Ani bir şekilde çıkarıp kullanmamız gerekiyorsa, eti akan suyun altında da bir nebze de olsa çözdürebiliriz" önerisinde bulundu.

"KESİMDEN HEMEN SONRA TÜKETMEYİN"

Yemek için hazırlık yapılırken sebze ve etler için ayrı kesme tahtaları ve ayrı bıçaklar kullanılması öneriliyor. Kesimden sonra tüketmek için de acele etmemek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Yavuz, kurban etinin kesildikten 7-8 saat sonra tüketilmesi gerektiğini söyledi.