GÜNDEME BAKIŞ – Torbalı Belediye Başkanı CHP’li İsmail Uygur’un vefatının ardından belediye yasasına göre İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 10 gün içerisinde meclisi olağanüstü toplantıya çağırarak başkan seçiminin yapılmasını sağlayacak.

CHP’DE HAREKETLİ GÜNLER GEÇİRECEK

18 meclis üyesi bulunan CHP’de, herhangi bir fire olmazsa yeni başkan partili meclis üyelerinden biri olacak. CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun,  Oğuz Kaan Salıcı’nın önümüzdeki günlerde kente gelerek Torbalı’da kamp kuracağı ve partilileri dinleyeceği öğrenildi.

KİMLERİN GÖNLÜNDEN GEÇİYOR

CHP grubundan 5 meclis üyesinin ismi öne çıkmış durumda. Parti Meclisi Üyeliği de yapan Meclis birinci Başkanvekili Özkan Yıldız’ın ismi başkanlık için geçiyor. Özkan’ın bu konuda meclis üyeleriyle temasa geçtiği öğrenildi.

UYGUR’A EN YAKIN İSİM…

Uygur’un göreve başında olmadığı zaman sürekli başkanvekili olarak bıraktığı ve birlikte yakın siyaset yaptığı Mithat Tekin ismine bazı meclis üyelerinin destek verdiği öğrenildi. Uygur ailesinin ve CHP Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın’ın da Tekin ismine sıcak baktığı bildirildi.  

ADAY ADAYI OLMUŞTU

Yerel seçimlerde belediye başkan aday aday adayı olan meclis üyesi Yıldırım Baytekin, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıla İlgi Akkaş, yerel siyasetin yakından tanıdığı Sefer İpekli’nin kızı Sultan İpekli’nin de gönlünden başkan adaylığı geçtiği ifade edildi.

AK PARTİ VE MHP SÜRECİ İZLEYECEK

Mecliste 12 meclis üyesi bulunan Cumhur ittifakı ise süreci izleme kararı aldı. AK Parti ve MHP, CHP’nin hamlesine göre konum alacak.

MECLİS ARİTMETİĞİ

Torbalı Belediye Meclisi’nde 18 CHP, 10 AK Parti , 2 MHP ve 1 DEVA Partili meclis üyesi bulunuyor.