Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ve 30 ilçe başkanıyla il binasında bir araya geldi. Yücel'in Soyer ve ilçe başkanlarıyla geçtiğimiz günlerde yaptırdığı anketin bazı detaylarını paylaştığı kaydedildi.  


KAYIP İLÇELERDE OYLAR ARTIYOR
Edinilen bilgiye göre Yücel'in, ilçe başkanlarına verdiği ankete ilişkin bilgiler arasında Kiraz'da ve kayıp ilçelerde CHP'nin oylarında en az 1 puanlık artış var. Tire'de ise hem CHP'nin hem de İYİ Parti'nin oylarında ciddi oranda artış meydana geldi. Yücel'in, özellikle Kiraz ilçesine vurgu yaptığı ve "Kiraz için 1 puanlık artış çok önemli, bunlar önemli ve güzel gelişmeler" dediği aktarıldı.  


"CUMHUR İTTİFAKI OYLARI ERİDİ"
Öte yandan Yücel'in yapılan toplantıda Cumhur İttifakı oylarına yönelik de bilgi verdiği ve "AK Parti'nin oylarında 30 ilçede de düşüş var, MHP ise dipte" dediği öğrenildi. 


"AKP ZENGİNLERİN PARTİSİ OLDU"
Toplantı kapsamında Yücel'in "Dar gelirli kesimin tamamı CHP'ye yönelmiş durumda. Bu da Büyükşehir Belediyelerimiz ve ilçe belediyelerimizin sosyal belediyecilik alanında ihtiyacı olan vatandaşa doğru dokunduğunu gösteriyor" dediği kaydedildi. Anket sonuçlarına göre aylık kazancı 15 bin TL'nin üzerinde olan seçmenin ise AK Parti'yi tercih ettiği öğrenildi. 

Öte yandan Başkan Deniz Yücel'in ankete yönelik ilçe bazlı detayları her ilçenin, ilçe ve belediye başkanıyla özel olarak paylaşacağı ifade edildi. 

Soyer'in ise toplantıda Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına yönelik bilgi verdiği aktarıldı.