Çin'de ortaya çıkan ve ölümlere neden olan koronavirüs salgını, Türkiye'yi de tehdit ediyor. Ülke genelinde vatandaşların virüsten etkilenmemesi için çeşitli önlemler alınıyor. Başta devlet olmak üzere sivil toplum kuruluşu ve dernekler, dayanışma hareketleri sergiledi. Merkezi İzmir'de bulunan Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacılar Derneği (KÜAD) de harekete geçti. KÜAD'ın kampanyasıyla, kozmetik üreticilerinden ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere kolonya, dezenfektan ve temizlik ürünleri bağışı istendi.


KÜAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kahrıman, "Bildiğiniz üzere piyasada ihtiyaç sahibi birçok vatandaşımız, yeteri kadar dezenfektan, sabun, kolonya, ıslak mendil ya da benzeri temizlik ürününe ulaşamıyor. Bu konuda kozmetik üreticileri olarak ülkemiz adına üzerimize düşeni yapıp, ihtiyaç sahiplerine destek olmamız gerekmektedir. Bu kapsamda KÜAD olarak böylesi bir çalışma içine girip, kozmetik üreticilerimizden ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılmak adına katkı sağlamalarını talep ediyoruz. Bu süreçte; dezenfektan, kolonya, sıvı sabun, kalıp sabun, duş jeli, şampuan, ıslak mendil, gibi ürünleriniz ile katkı sağlayabilirsiniz. Toplanacak ürünler, KÜAD tarafından tespit edilecek olup, yaşlı ve kimsesiz bakım evleri, kadın ve çocuk koruma evleri gibi yerlere gönderilecektir. Üreticilerimizin destek sağlamak istediği ürünler, KÜAD tarafından duyurulacak depolara, kargoları üreticilerimiz tarafından ödenecek şekilde kabul edilecektir. KÜAD görevlileri gelen ürünleri ilgili kurumlara iletilecek olup, bu dağıtımlar şeffaflık ilkesi gözetilerek yardım sağlayan firmalarımız ile paylaşılacaktır. Bu zor günlerde güzellik vaat eden biz kozmetik üreticileri, güzel bir dayanışma örneği sergileyerek birlikte olacağız" dedi.


Katkı sağlamak isteyen kozmetik üreticilerinin, 0541 692 32 09 numaralı telefondan veya [email protected] adresinden iletişime geçebileceği vurgulandı.