Sağlık Bakanlığı, 6 Ekim Corona virüs tablosunu ve aşılamada son durumu paylaştı. Türkiye'de son 24 saatte 358 bin 64 test yapılırken 30 bin 438 Vaka belirlendi. Koronavirüsten 236 vatandaşımızı kaybederken hastalığa yakalanıp iyileşenlerin sayısı 31 bin 413 oldu.

AŞILAMADA SON DURUM

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 73,53, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 87,46 olarak gerçekleşti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan toplam aşı sayısı 111 milyon 391 bin 198'e yükseldi.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Kırklareli, Muğla, Ordu, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Edirne, Osmaniye, Balıkesir ve Burdur oldu.

En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Muş, Mardin, Bitlis, Siirt, Bingöl, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

VAKALAR NEDEN DÜŞMÜYOR? BAKAN KOCA AÇIKLADI

Günlük tabloda vaka sayılarına dikkat çeken Sağlık Bakanı Bakanı Fahrettin Koca, "Vakalar sayıları neden düşmüyor? Sebeplerden üçü: Toplumsal hareketlilik çok arttı. Dışarıda, ortak mekânlarda tedbire önem verilmiyor, hastalığın yayılma ortamları çok fazla. Toplum bağışıklığını henüz sağlamış değiliz. Ne yapmalıyız? Tedbirlere uymalı, aşılarımızı tamamlamalıyız." İfadelerini kullandı.

BİR İL DAHA MAVİ LİSTEDE

Türkiye'de aşılama seferberliği hızla devam ederken %75 aşılama oranına ulaşan Uşak, mavi kategoriye yükseldi. Ayrıca turuncu listede yer alan Sakarya, %65 aşılama oranına ulaşarak sarı kategoriye yükseldi.

Son dakika haberi: 6 Ekim corona virüs tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı İşte aşılamada son durum

5 EKİM KORONA TABLOSU

Sağlık Bakanlığı, 5 Ekim corona virüs tablosundaki test sayısını 355 bin 564 olarak açıklarken, 29 bin 802 vaka tespit edildiğini bildirmişti. Koronavirüsten 228 kişi hayatını kaybetmiş, iyileşen sayısı ise 32 bin 269 olarak açıklanmıştı.

Son dakika haberi: 6 Ekim corona virüs tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı İşte aşılamada son durum