GÜNDEME BAKIŞ – Koronavirüsün ne kadar ciddi bir hastalık olduğunu İzmir’de yaşayan Kadir Barış acı bir şekilde tecrübe etti. Yaşadıklarını anlatan Barış, “Nisan ayının ortasında Mardin’e gittim. Oraya gittiğimde eniştem ve teyzemin pozitif olduğu ortaya çıktı. İzmir’e geri döndükten kısa süre sonra halsizlik, yorgunluk, ateş oldu. Hemen test yaptırdım. Negatif çıktı. Bir gün sonra daha da kötü oldum. Tekrar test yaptırdım, negatif çıktı. Üçüncü gün ise öksürük daha da arttı. Ateşim daha da yükseldi. Artık ayakta durmaya gücüm yoktu. Yeniden hastaneye gittim. Bu sefer testim pozitif çıktı. 10 günlük karantina süreci başladı. Çok zordu. Öksürük, nefes darlığı, halsizlik, baş ağrısı…Tüm semptomlar vardı” dedi.   

10 GÜNÜN SONUNDA NEGATİF ÇIKTI AMA…!

Barış, 10 günlük karantinası bittikten sonra tekrar test yaptırdığını anlatarak sözlerine şöyle devam etti:

“10 günün sonunda test yaptırdım. Bu sefer negatif çıktı. Ama bazı semptomlar devam ediyordu. Geçer diye bekledim. Evden çıkmadım. Çocuğuma yaklaşmadım. Test yaptırdıktan iki gün sonra ağrılarım daha da arttı. Her yerim ağrıyordu. Test yaptırdım, yine pozitif çıktı! Birileri etlerimi çekiyor gibiydi. Dayanılmaz ağrılar…İki kez intihar etmeyi düşündüm. Allah’a, ‘Benim canımı al’ diye yalvardım.  Tomografi çektiler. Zatürre ciğerlerimi yüzde 90 etkilemişti. İzmir’de yer olmadığı için Manisa Şehir Hastanesi’ne sevk ettiler. Doktorlar aileme, ‘Her şeye hazırlıklı olun’ demiş. 5 gün hastanede yattım. Uygulanan tedaviye vücudum yanıt verdi. Çok şükür atlattım. Ama yaşadığımı ben, ailem ve Allah bilir. Koronavirüs servisinde insanların inlemesi hala kulaklarımda…Ben de çok korktum. ‘Acaba ölecek miyim?’ diye defalarca düşündüm.  

Bu hastalığın ne kadar ciddi olduğunu umarım okuyanlar anlarlar. Oğlum 4 yaşında. Evimin iki katlı. ‘Baba neden aşağı inmiyorsun’ diyordu. O durumda beni psikolojik olarak çok etkiledi. Öksürmekten ağzımdan kan geliyordu”  

SPOR YAPAN BİRİYİM, SAĞLIĞIMI HER ZAMAN ÖNEMSEMEME RAĞMEN BUNLARI YAŞADIM! KİMSEYLE GÖRÜŞMÜYORUM

Kadir Barış, hastalığı atlatmasının yaklaşık bir ay sürdüğünü ifade etti. Bundan sonra daha dikkatli olacağını vurgulayan Barış, “Kimseyle görüşmüyorum. Yaşadıklarım çok kötüydü. Kimsenin yaşamasını istemem. Ben çok korktum. Bu hastalık bitinceye kadar kimseyle görüşmeyi de düşünmüyorum. Doktorlar bile benim durumuma şaşırdı. Ben spor yapan bir insanım. Sağlığıma her zaman dikkat etmeme rağmen bunları yaşarım. Eniştemle, teyzemi üç gün içinde kaybettik. O kadar hızlı…Ne olduğunu bile anlamadık. Ben ölümden döndüm. Herkes kurallara uysun” diye konuştu.