GÜNDEME BAKIŞ – Bugün saat 12.34’te Yunanistan’ın Samos adası yakınlarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İzmir’in birçok ilçesinde de hissedildi. 

Yunanistan'ın Samos Adası'nda, saat 12.34'te Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre yerin 9.90 kilometre altında meydana gelen deprem, İzmir'in özelikle Seferihisar, Kuşadası ve Menderes gibi kıyı kesimleri başta olmak üzere birçok yerinden de hissedildi. Deprem kısa süreli paniğe neden oldu.

AFAD'DAN İZMİR DEPREMİ AÇIKLAMASI
AFAD'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre depremin merkezinin Yunanistan'ın Samos Adası olduğu ifade edildi. İzmir'de yaşanan deprem Manisa, Aydın, Çanakkale gibi çevre illerden de hissedildi.

KANDİLLİ'DEN DEPREM AÇIKLAMASI
Kandilli Rasathanesi de yaptığı açıklamada, İzmir'de hissedilen depremin büyüklüğünü 4.1 olarak ifade ederken derinliği ise 5 KM olarak belirtti.

30 EKİM'DEKİ DEPREM, İZMİR'İ VURMUŞTU
Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentte bazı binalar yıkılmış, çok sayıda bina da hasar görmüştü. Depremde 100'den fazla kişi de yaşamını yitirmişti.