Türkiye’nin en büyük etli ekmek zincirlerinden biri olan Konyalı Ahmet Usta’ının İzmir’in Buca ilçesindeki şubesinde bir trafik polisinin darp edilmesi ve sonrasında çıkan olaylar nedeniyle şirket yönetimi, işletme sahibinin bayiliğini iptal etti. Tabelanın indirilmesi içinde hukuk servisini görevlendirdi.

Konyalı Ahmet Usta Lokantalar Zincirinin Yönetim Kurulu Başkanı M. Zeki Bulut, konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, sadece görevini yapmakla sorumlu bir trafik polisinin lokanta işletmecisi ve çalışanları tarafından darp edildiğine ilişkin görüntüleri dehşet içinde izlediklerini belirterek “ kurumsal kimliğimize, marka değerimize verilen zarardan çok hep yanında, yardımcısı olmamız gereken, görevini yapmakla sorumlu bir trafik polisini darp etmek, çalışanları bu anlamda kışkırtmak bir esnafa asla yakışmaz… Başta görevli trafik polisi kardeşimiz olmak üzere bütün emniyet mensuplarından özür dileriz. Buca’daki şubemizin bayiliği iptal edilmiş olup Konyalı Ahmet Usta tabelasının indirilmesi içinde hukuk birimimiz gerekli işlemlere başlamıştır. Konyalı Ahmet Usta ailesi kurumsal değerleriyle örtüşmeyen bu olaydan dolayı ayrıca duyarlı Buca’lı hemşerilerimizden de özür dileriz” denildi.

Merkezi İzmir’de bulunan Konyalı Ahmet Usta Lokantalar Zincirinin yurt içi ve yurt dışında 25 dolayında bayisi bulunuyor.