Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Konak Belediyesi Ağustos Ayı olağan meclisi birinci bileşimi Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleştirildi.

"VANDALİZMİN SON NOKTASI"
Meclisin açılış konuşmasını yapan Batur, Konak Belediyesi'nin 2 binada yaptığı tarihi restorasyon için İzmir Valiliği'nin yüzde 50 oranında ortak olduğunu kaydetti. Kemeraltı'nda saldırıya uğrayan şadırvana yönelik de açıklamada bulunan Batur, "Biz Kemeraltı'na büyük önem veriyoruz. Dünya mirasına girmesi için bu ay bakanımızı da ziyaret edeceğiz, çalışmalarımızı anlatacağız. Biz Kemeraltı'na büyük önem veriyoruz, bizim için çekim merkezi, ayağa kalkması turizmin heyecan bulması demek. Önemli bir mecramız. Maalesef dün üzücü bir olaya tanıklık ettik. Mantocular Çarşısında şadırvanımız vardı, balyoz darbeleriyle 1 kişi ortadan kaldırmış. Vandalizm bu boyutlara geldi şaşırıyorum, en son boyutu. Nasıl bir cesaret, nasıl bir bakış açısı. Kemeraltı'nda tarihi eser bırakmazlar bu anlayışla, saat kulesini de bu kafa yapısı ortadan kaldırır. Emniyet güçlerimiz anında olayı çözüm noktasına getirdi. Onlara da teşekkür ediyorum. Ceza olacak ama esnaf adına da üzüldük. Kim yaptırır bunu? Her gittiğimizde şadırvan bize şikâyet ediliyordu. Oradan kaldırılması benim ya da Tunç Başkanın 2 dudağının arasında değil, bir gecede oradan kaldırıldı. En yüksek cezayı almalarını istiyoruz. Biz de kurum olarak şikâyetçi olduk" diye konuştu. 

"ŞEHİR PLANCILARI ODASI BİZE ZAMAN KAYBETTİRDİ"

Gültepe Planları için istinaf mahkemesinin kararını anlatan Batur, kararın emsal teşkil ettiğini aktararak, "Şehir Plancıları odasının açtığı davada bilirkişi raporlarıyla mahkeme kararıyla iptal edilmişti. Şimdi şu karar bundan sonra oluşacak davalara da emsal teşkil edecek. Planın iptal gerekçesi olan maddelerin hepsine yüce mahkeme cevap vermiş. Planların  yürürlükte olduğunu beyan etmiş. Biz baştan beri bu konuda yaptığımız işten emindik. Planlarımız oybirliğiyle geçti ama 1 odayı ikna edememiştik. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz ama bize zaman kaybı oldu. Biz planları bitirdik, parselasyon planları için ihale yaptık. Zaman kaybettik, şimdi yeniden parselasyona başlayacağız. Bizim zamanımızı, vaktimizi aldılar, başka projeler yapacağımıza ikinci alternatif planla uğraştık. Ben bu ikinci istinaf mahkemesi kararı kente emsal olacak bir karar oldu. Mahkeme ne diyorsa biz onu uyguluyoruz, mahkeme planlar yürürlükte dedi, biz de süratle başlıyoruz. Parselasyon planlarını da zaten harita mühendisleri odamızla yürüteceğiz, kendileriyle protokol yaptık, kısa sürede tamamlamayı düşünüyoruz" açıklamasında bulundu. 

"KEMERALTI'NIN DEĞERİNİ DÜŞÜRÜR!"

Batur, "Şadırvanın kenarı çöp torbalarıyla doluyor, belediye nasıl başa çıkar, oradaki esnafın müsaade etmemesi lazım.  Esnafın da duyarlı olması lazım. Balyozla kır, böyle bir şey var mı? Yasa zaten tescil konusunda onay geldiğinde hapis cezası var, kim kırdıysa buna katlanacak, katlanması için de elimizden geleni yapacağız. Orada toplanan her çöp Kemeraltı'nın prestijini, değerini düşüyor, böyle bir şey yok!" çıkışında bulundu. 

"407 TON ASFALT SERİMİ YAPILDI"

Meclis üyelerine belediyenin Temmuz ayı faaliyetlerini sunumla anlatan Batur, "407 ton asfalt serim işi yapıldı. Bina yıkımları gerçekleştirildi. Lale Mahallesi'nde çim serme işlemi tamamlandı. Parklarda tamir ve bakım işleri yapıldı. Vandalizme kurban giden çok parkımız var yılmadan yeniliyoruz. Muhtarlarımızdan gelen taleplerimizi sırayla hayata geçiriyoruz. Kedi rehabilitasyon merkezimiz tamamlandı, önümüzdeki hafta açılışını gerçekleştireceğiz. Parklarda dikimler yaptık, oyun seti, dezenfeksiyon işlemleri yapıldı. Budama işlemleri yapıldı. Arozözle su desteği yapıldı. Avrupa Şeref Bayrağı ödülünü aldık, bu bayrağa sahip olan ikinci belediye olduk. Bin 800 kilo eti kurban eti dağıtıldı, bayram öncesi dar gelirli ailelerimizin çocuklarına bayramlık dağıttık" diyerek, belediyenin yaptığı birçok çalışmaya yönelik bilgi verdi.