Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Konak Belediyesi Temmuz Ayı Meclisi birinci oturumu Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleşti. Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Batur, belediyenin 1 aylık faaliyetlerine ilişkin meclise sunum yaparak, kentsel dönüşüm ve yeni belediye binası hakkında bilgi verdi.

"MÜTEAHHİTLER ÇEKİMSER"
İzmir'in ilk akıllı belediye binasına yönelik de açıklamada bulunan Batur, "Yeni belediye binası ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Temmuz ayı içinde ihalesine çıkacağız inşallah. İnşallah müteahhitler ihaleye girer, müteahhitler son dönelerde çekimser, bazı ihalelere girmiyorlar. Ama umudumuz ihaleyi yapabilecek firmaların alması… Umarım bir an önce yeni binamıza kavuşuruz" ifadelerini kullandı.

‘GÜLTEPE PLANLARI YENİDEN ELE ALDIK’
Gültepe planları konusunda gelinen noktaya dair açıklamalarda bulunan Başkan Batur, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Soyer’in de talimatlarıyla Gültepe planlarının yeniden ele alınmasını sağladık. Mahkemenin gerekçeli kararlarını ortadan kaldıracak şekilde bir planlama anlayışını geliştirdik. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’na sunumlarımızı yaptık, planlar konusunda görüş ve önerilerini almak istediğimizi ilettik. 15 Temmuz’a kadar kendilerinden bununla ilgili bilgilendirmeleri bekliyoruz. Gelir gelmez hareket edeceğiz. Meclis Grubumuza, o mahalledeki muhtarlarımızla ve oradaki Kentsel Dönüşüm Derneği’ne bilgilendirme toplantıları yapıp ağustos ayında meclis gündemimize getirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. 

YILDIZ, "ZİMMET ÇIKTI"
AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, gündem dışı konuşmalarda söz alarak, "Biz dördüncü yılımızı tamamlıyoruz, temelimiz Konak olan her konuda mutabıklarla geldik. Belediye meclis üyeliği yapan ilçe başkanımızın avantajını yaşıyoruz. Bu nezaket uyumumuzun temelinde tecrübeli ilçe başkanlarının ve sizin de etkili olduğunuzu düşünüyorum. Biz çok az konuda hayır diyoruz ve bunlarda da hukuki dayanaklarımız var. Barınaktaki bir takım görüntüler sosyal medyada paylaşıldı, fiziki şartların da iyi olmadığını gördük. Bu konuda bizi bilgilendirmenizi rica ediyoruz. Yaşanan durumlar vicdanları yaraladı ki görüntüler başkana geldi. Bugün kamu zararı evrakı aldık. Pandemi döneminde kahveci esnafına yardım konusunda biz burada zimmet çıkabileceği noktasında uyarıda bulunduk ancak o gün bize haksızlık yapıldı. Bugün söylediklerimizde ne kadar haklı olduğumuzu gördük" dedi. 

BATUR, "SUÇLU CEZASINI ÇEKECEK"
Hayvan barınağına ilişkin görüntülere yönelik konuşan Batur, "Hayvan barınağımızdaki görüntüler üzücü bir durum. Veteriner hizmetleri olarak iyi noktadayız, hayvanseverlerle ilişkimiz ve sokak hayvanlarına bakış açımızı İzmir biliyor. 1,5 yıl önce alınan görüntü kamuoyuna sızdırıldı. Bununla ilgili soruşturma açtık, hem görüntülerin alınması hem de hayvana eziyet edene yönelik her türlü işlem yerine getirilecektir. Bunu fırsat bilip üzerinden siyaset yapanlar da var. 'Genel siyaset yapmayalım' diyoruz ama yapılıyor. Açık bulduk Ya Allah diyerek üstüne gitmek doğru değil. Buna kırıldım. Bize gelen şikayette ne kadar duyarlı olduğumuzu herkes biliyor. Soruşturma açıldı hassasiyetle takip ediyorum, kim suçluysa cezasını çekecek" dedi. 

"RİSK ALAMAYAN MECLİS ÜYELİĞİ YAPMASIN"
Yıldız'ın kahveci esnafına yardım kararına yönelik zimmet eleştirilerine de yanıt veren Batur, "Kahveci esnafı ile ilgili sarı zarflar geldi, bunlar gelecek, meclis üyesi o zaman meclis üyesi olduğunu hissedecek. Sarı zarf geleceğini bilerek arkadaşlarımız oy verdi. Genel siyaset oldu, herkes yapıyor, biz de arada yapalım, yereliz ama genel siyaseti de iyi biliriz, iyi yaparız. Biz körfezin içinden çıkan bisikletin önünde poz vermiyoruz, bu genel siyasettir. Denizden 3 tane materyal çıkartılmış, ben görevimi de yetkimi de iyi bilen bir belediye başkanıyım, nerede genel nerede yerel siyaset yapacağımı iyi bilirim. Sayıştay'dan ilk defa sarı zarf gelmiyor, kahveci esnafı ile ilgili geldi, savunmamızı yapacağız. Sizi ben kurtarıyorum, AKP'nin karşı oyuna karşın MHP ve CHP üyelerinin evet oyuyla diyorum, oradan yırttınız. Siz işi biliyorsunuz, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği risk gerektirir, o riski almayacak olan yapmasın. Narlıdere'den daha dün 3 tane geldi, memurlarımıza sosyal denge tazminatı ödedik diye. Muhtarlarla ilgili haklıymışız, demek ki muhtarlara da gelecekmiş, muhtarlar siyasi malzeme yapılmamalı. Biz gerekli tüm hizmeti yapıyoruz, muhtarlarımızın emrinde çalışıyoruz. Bir kanun çıkartın muhtarlarla ilgili hepimiz rahat edelim, ne yardımı yapılacağına ilişkin. Genel siyaset bu işte, çıkarın bir kanun biz uygulayacağız" ifadelerini kullandı.