GÜNDEME BAKIŞ - Koç Üniversitesi, Koç Holdingi Yönetim Kurulu eski Başkanı Mustafa Koç anısına Çeşme’de bağlı bir Sualtı Arkeolojisi bölümü kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Koç Üniversitesi Rektörü İnan İmran ve Koç Grubu Başhukuk müşaviri Kenan Yılmaz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Çeşme’de kuruluş için çaba gösteren Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı (TİNA) başkanı Oğuz Aydemir ve Tavak Vakfı mütevelli heyetinden Dr.Ahmet Güler’de katıldı.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ!
Başkan Tunç Soyer, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran tarafından da büyük destek gören Koç Üniversitesi’nin Sualtı Arkeolojisi bölümü kurma girişimlerinin bölgenin kalkınması ve cazibe merkezi haline gelmesi için çok önemli bir proje olduğunu, projenin gerçekleşmesi için belediyenin her türlü girişimi ele alacağını söyledi.

Merhum Mustafa Koç'un TİNA kurucuları arasında yer aldığını, sualtı dalışları gerçekleştirdiğini ve vakfa en fazla destek veren kişi olduğunu belirten Oğuz Aydemir, Koç Üniversitesi İnsani Bilimleri ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü tarafından Mustafa Koç anısına Sualtı Arkeolojisi bölümünün kurulduğunu söyledi. Aydemir, “TİNA Vakfı olarak sualtı arkeolojiyle ilgili her girişime ve ilgili kurumlara destek veriyoruz. Koç Üniversitesi bu bölüm için uluslararası nitelikte bilim adamlarını bünyesine katmak için akademik duyuru yaptı. Amaç kısaca; Mustafa Koç'un misyonunu desteklemek, deniz ve sualtı arkeoloji araştırmaları konusunda Türkiye'de uluslararası saygınlığı olan bir bölüm oluşturmak, ilgili Türk ve dünya bilim adamları tarafından yapılan etkili araştırmaları teşvik etmek olduğunu söyleyebiliriz” dedi.