Ankara Cumhuriyet Başavcılığı, Kobani olaylarının başlatılması ve devam ettirilmesi yönünde hareket ettiklerine dair deliller elde edilen 9 HDP'li milletvekili hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle düzenlenen fezlekenin TBMM'ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildiğini açıkladı.

CNN TÜRK muhabiri Mustafa Berber şu bilgileri paylaştı:
6-7-8 Ekim 2014'te Kobani olayları denilen, Kobani'de yaşananlar bahane edilerek sokak eylemleri başatılmıştı. Bu sokak eylemlerine ilişkin 108 sanıkla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlatmıştı. O soruşturma kapsamında bazı HDP'li isimlerin, sokak eylemlerinin başlatılması ve devam ettirilmesine yönelik delil elde edilmiş ve hali hazırda HDP vekili olan bu isimlerle ilişkin de yargılama yoluna gidilmesi istenmişti.

Bu kapsamda, Fatma KURTULAN, Garo PAYLAN, Hüda KAYA, Meral DANIŞ BEŞTAŞ, Hakkı Saruhan OLUÇ, Serpil KEMALBAY PEKGÖZEGÜ, Sezai TEMELLİ, Pero DUNDAR, Pervin BULDAN hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Buna ilişkin yapılan açıklama Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapıldı. Açıklamada, Kobani olayları olarak bilinen sokak eylemlerinde, el yapımı patlayıcı, molotoflu, havai fişekli, taşlı-sopalı saldırılar  sonucunda ölüm ve şiddet olaylarının yaşandığı hatırlatıldı.

Bu kapsamda 108 sanıkla birlikte şiddet olaylarının başlatılması ve devam ettirilmesine yönünde hareket ettiklerine dair deliller ve hâlen HDP 27. dönem milletvekilleri olan isimler hakkında, fezleke hazırlandı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi.