Yardım kampanyaları ve etkinliklerle ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşan Türk Kızılayı’nın çalışmaları sürüyor.  Kızılay Konak Şube Başkanlığı, 2019-2020 eğitim öğretim yılı kapsamında ihtiyaç sahibi 3 bin öğrenciye kırtasiye ve eğitim seti hediye etti.  İlköğretim birinci sınıfa başlayan öğrencilere eğitim seti veren Kızılay üst sınıflar için çanta, kırtasiye seti ve giysiler dağıttı. Kızılay Genel Merkezi’nin koordinasyonunda yürütülen çalışmalar Konak’ta ihtiyaç sahipleri ile buluştu.

Konak Kızılay Şube Başkanı Ömür Şanlı sadece İzmir’den değil Türkiye’nin birçok yerinden talep aldıklarını söyledi. Okul ve öğrenci sayısının belirlenmesinden sonra ülkenin her yerine kargo ile eğitim setleri gönderebildiklerini belirten Şanlı, “Biz, ihtiyaç sahibi çocuklarımızın okumasını istiyoruz. Onların topluma yararlı bireyler olması için bir nebze de olsa katkı koymaya gayret gösteriyoruz. Kızılay bünyesinde ayrıca, lise ve üniversite öğrencileri için verdiğimiz düzenli burs çalışması sürüyor” dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın eğitime çok önem verdiğini de belirten Şanlı, “Genel merkezimiz ile sürekli koordinasyon halindeyiz. İzmir şube başkanlığımızın da bu konuda çalışmaları var. Konak ilçemizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza eğitim dışında birçok yardım kanalıyla ulaşmaya gayret gösteriyoruz. Bağışçılarımızın güveni yeni hedefleri önümüze koymamıza neden oluyor. Biz de Kızılay ailesi olarak çalışmaktan, üretmekten çok mutluyuz” diye konuştu.