Dar gelirli vatandaşlara hayırseverlerin yardımlarını ulaştıran Türk Kızılay İzmir Şubesi, bu kez İzmir'den 1800 kilometre mesafede bulunan Hakkari'ye gönül köprüsü kurdu. İzmir Şubesi, hayırseverlerin bağışlarını dar gelirli öğrencilere ulaştırıldı. Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde yer alan 13 köy okulunda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere; kırtasiye, giyim ve ayakkabı yardımları teslim edildi.

Türk Kızılay İzmir Şubesi Başkanı Kerem Baykalmış, "Kardeşlerimiz için 500 koli ayakkabı, giyim ve kırtasiyeden oluşan yardım malzemelerimizi getirdik. Hakkari, Şemdinli, Yüksekova' da birçok noktada bulunan okulları ziyaret ettik. Bayram öncesinde burada bulunan kardeşlerimize İzmirli hemşerilerimizin selamlarıyla hediyelerimizi teslim ettik. Yardım malzemelerimizin Hakkari'ye ulaşması noktasında bizlere destek veren lojistik firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Alp Tuğhan'a teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri burada en iyi şekilde ağırlayan Hakkari Şube Başkanı Recep Bozkurt ve Yönetim Kurulu Ekibine, Şemdinli Belediye Başkanımıza ve tüm Hakkari halkına misafirperverliklerinden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Türk Hakkari Kızılay Şubesi Başkanı Recep Bozkurt ise, "Kızılay İzmir Şubesi Başkanımız Kerem Bey'i ve gönüllüleri, Hakkari'de misafir etmek onurdur. 1800 kilometre öteden Hakkari'ye Ramazan ayında geldiler. Bizlere verdikleri desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu tür çalışmalarımız tüm kardeş şubelerimizle birlikte sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.