Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Kınık Belediyesi Aralık Ayı Meclisi Başkan Sadık Doğruer idaresinde, belediye meclis salonu yerine makam odasında gerçekleşti. Mecliste Çaltı Mahallesi kadastro çalışmalarına Ali Arıkan, Fikret Acar, Barış Tuncel, Hulisi Ataş, Ali İhsan Sezer, Melek Alaylı bilirkişi olarak önerildi. 

“ŞEFFAFLIK ÖNERGESİ REDDEDİLDİ”

Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri, meclislerin şeffaf olması gerektiğine vurgu yaparak, İzmir’deki tüm belediyelerde olduğu gibi Kınık Belediye Meclis oturumlarının da canlı yayın yapılarak kamuoyuna açık olması talebinde bulundu. AK Partili Doğruer ise, şeffaflık çağrısı yapan CHP’li meclis üyelerine sert tepki göstererek, “Bu konuyu daha önce konuşmuştuk. CHP meclis üyeleri sosyal medyadan yayın yapılmasını istemişti, bunu daha önce konuşmuştuk. Gündeme alınmasını reddediyorum. Biz bunu daha önce konuştuk. Ahmet abi biz bunu konuştuk, 3 kere verdiniz, 3 kere de oyladık. Her defasında… Yönetmelikte sesli ya da görüntülü olarak kaydedilir diyor. Biz de kaydediyoruz. Sosyal medyada kaydedilir yayınlanır demiyor ve biz bunu oyladık reddedildi, bu dördüncüsü… O yüzden gündeme alınmasını reddediyorum” dedi. 

CEMEVİ TARTIŞMASI

CHP’li meclis üyeleri, Kınık’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstleneceği Cemevi için yer tahsisi istedi. Konuya ilişkin önerge veren CHP’li Meclis Üyeleri, yaklaşık 4 aydır bu talebi yinelediklerini fakat Belediye Başkanı Doğruer’in Cemevi için yer tahsisi yapmadığını savundu. Doğruer’in, CHP’nin projesini kendi projesiymiş gibi Kınıklı vatandaşlara ve AK Partili üst düzey yöneticilere aktardığı kaydedildi. Doğruer’in Cemevi yer tahsisinde hiç bulunulmamış havası yaratmaya çalıştığını belirten CHP’li meclis üyelerinin konuya ilişkin verdikleri önergede, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının Cemevi yapımını üstlendiği Kınık Belediye Meclisinin de yer gösterilmesi hususunda önceki meclis toplantılarında talepte bulunmuştuk. Ancak yer gösterme talebimizin gereği yaklaşık 3 ayı aşkın zaman geçmiş olmasına rağmen yer gösterilmemiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 25 Ekim 2021 tarihinde yapılan kabine toplantısında talimatı doğrultusunda 58 ildeki 1585 Cemevinin ziyaret edilerek taleplerine ilişkin kapsamlı bir çalışma hazırlamayı görüştüklerini açıklamıştı. Sanıyoruz ki sizde bunun üzerine AKP’li üst düzey kadroları tarafınıza teklif ettiğimiz bizim projelerimizi kendi projeleriniz gibi aktarıp Kınıklı vatandaşlarımıza da sanki daha önce bu teklif verilmemiş, sürüncemede kalmamış gibi cemevi yapacağız diyorsunuz. Çok önce verdiğimiz cemevi yer tahsisi teklifimizin oylanarak kabul edilmesi ve yer gösterilmesi talebimizi yineliyoruz” ifadelerine yer verildi. 

DOĞRUER, “ARAZİ YOK”

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Cemevi’ne yer bulmak için kurulan komisyon toplanmadığını, komisyondaki herkesin sırayla Kovid olduğunu savundu. Doğruer, “Cemevi için var olan bir arazi benim gördüğüm yok. Eğer Büyükşehir bir arazi kamulaştıracaksa kamulaştırabilir. Benim gördüğüm Cemevi için bir kamu arazisi yok” diye konuştu. 

İNANLI: “KOMİSYONA BİZDEN BAŞKASI GELMEDİ”

CHP Meclis Üyesi Ahmet İnanlı’nın, “Kınık Belediyesi bulmayacak mı bu yeri, belediye hizmet alanı neresidir bu konuda, belediye bilmiyor mu” sorusu üzerine konuşan Doğruer, “Ben bulmayacağım, komisyon bulacak” yanıtını verdi. İnanlı ise, komisyonun 4 aydır neden toplanmadığını sorarak, “komisyon 4 aydır Kovid mi, Kovid 15 günde geçiyor. Biz geçen ay komisyona gittik ama bizden başka kimse gelmedi” çıkışında bulundu.