23 YAŞINDA 167 KİLO İDİ

Fethiye’de ikamet eden 23 yaşındaki Kazım Sinan Ertemli 167 kiloyla Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Genel Cerrahi polikliniğine başvurdu. Op. Dr. Barış Gürcü ve Op.Dr.İhsan Pekrü  tarafından yapılan muayene ve tetkiklerin ardından tüp mide ameliyatına karar verildi. Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Barış Gürcü ve Op.Dr.İhsan Pekrü: “Hastamız bize başvurduğunda 167 kiloydu.Kiloları yüzünden genç yaşına rağmen birçok problemlerle karşı karşı geldiğini iletti. Kendisine yapılan muayene ve tetkiklerin ardından tüp mide ameliyatı olması gerektiği kararına varıldı. Başarılı geçen ameliyatının ardından Kazım 6 ayda 70 kilo verdi ve hastanemizde göreve başladı” dediler.

DİYET VE AKTİVİTE İLE ÇÖZÜLMEZ İSE AMELİYAT

Hastanemizde gerçekleştirilen mide botoxu ve tüp mide ameliyatları sayesinde obezite problemini ortadan kaldırdıklarını dile getiren Gürcü ve Pekrü, şu bilgileri verdiler: “Obezite tedavisi planlanırken hastaların psikolojik durumları  göz önünde bulundurulmalı ve obeziteye başka bir hastalığın neden olup olmadığı araştırılmalıdır. Saptanan herhangi bir rahatsızlık yok ise yeme alışkanlıkları ve hareket kısıtlamalarına bağlı bir obezite ise önce diyet ve aktivite artışı önerilmeli, bunda başarı sağlanamayan ve belli bir kilonun üzerinde olan hastalar için cerrahi yöntemler önermekteyiz. Obezite basit kilo alımından ziyade çok daha fazlasına yol açmaktadır. Vücut yağının kaslara oranla fazla olması iç organlara zarar vermekle beraber kansere neden olan iltihaplanmayıda arttırmaktadır. Kilo Tip 2 diyabetin ana nedeni olarak kabul edilmekle birlikte hipertansiyon, uyku apnesi, inme, safra kesesi hastalıkları, kalp damar hastalıkları ve kanser, obez kişilerde daha sık görülmektedir.”

HAYATA YENİDEN BAŞLADIM

Ameliyatın ardından 6 ayda 70 kilo vererek görenleri hayrete düşürdüğünü ve hayata yeniden başladığını dile getiren Kazım Ertemli ise kiloları yüzünden ciddi problemler yaşadığını,  rahat hareket edemediğini ve sağlığının gittikçe bozulduğnu gördükten sonra doktora gittiğini söyledi. Defalarca denediği diyet ve sporlarla başarısız kilo verme deneyimleri yaşadığını ve verdiği kiloları fazlasıyla geri alarak 167 kiloya ulaştığının altını çizen Ertemli şöyle konuştu: “Artık bu kiloyla devam edemeyeceğimi anladım ve ilerisi için sıkıntı olacağını fark ettim. Sonra bu sıkıntıdan kurtulmak için araştırmalara başladım. İkamet ettiğim yerde başarılı ameliyatların yapılabiliyor olması benim için büyük bir şanstı. Doktorum Barış Gürcü ve ekibi sayesinde ameliyatım başarılı bir  geçti. Kısa sürede ayağa kalkıp yürüyebildiğim, neredeyse acı çekmeden hareket ettiğim ve kilolarımla vedalaştığım için çok mutluyum. Belkide hayatımda aldığım en güzel karar bu oldu. Kendimi daha rahat, özgür ve öz güvenli hissediyorum. İstediğim kıyafeti giyebiliyorum.Ve en önemlisi de  ameliyat olduğum hastanede çalışıyor ve çok sevdiğim hemşirelik görevimi yerine getirerek, geleceğe daha umutla bakabiliyorum. Kısacası hayata yeniden başladım.”