Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’e gelerek Bayraklı’da depremzedelerle bir araya geldi. Burada CHP’li belediyeler talimat veren Kılıçdaroğlu, “Kat yükseklikleri konusunda Tunç Başkan, ‘eğer vatandaşımız bunu ödeyemiyorsa, bunun için kat yüksekliği gerekiyorsa vereceğiz’ dedi. Sizden isteğim, ‘gerekirse yapılacak değil, yapılacak’ deyin. Burada yüksek binalar yapılıyor değil mi, diğerleri neden yapılmıyor? Vatandaş ne istiyorsa biz onu yapacağız. Engel bizden kaynaklanmasın” dedi.

KUŞ GİBİ HAFİFLEDİK

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını büyük bir sevinçle karşılayan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği Başkanı  Haydar Özkan,  “Kuş gibi hafifledik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun… Tunç Soyer, Serdar Başkan, milletvekilleri Genel Başkan Yardımcıları, İl Başkanı Deniz Yücel bu konunun buraya kadar gelmesinde önemli emekleri bulunuyor. Depremzede olduğumuzu hissettirdiler. Bize kıymet verilmesi, dertlerimize çözüm bulması bizi çok mutlu etti” diye konuştu. 

SIRA NECİP NASIR BEY’DE

Depremzedeler için 4 yıl ödemesiz sıfır faizle kredi verilmesinin talebini hatırlatan Özkan, “Önemli olan iki sorundan bir tanesi çözülmüş oldu. Bundan sonraki süreçte artık AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır Bey’in alanına giriyor. Kredi ile ilgili önemli bir talebimiz var. İnşallah bu sorun da kısa bir sürede çözümlenir” diye konuştu. 

PROJE ALANI İÇİN  DEPREMZEDELERİN “YANINDAYIZ” DENİLSEYDİ…

“TOKİ’nin yaptığı proje alanlarında miktarı belli olmamakla birlikte belediyenin ‘sizin yanınızdayız’ demesi adına oradaki TOKİ’ye olan borçlarını en kötü ihtimalle ‘yarısını biz ödeyeceğiz’ demeleri iyilik oldu” diyen Özkan, “Proje bölümünde olan depremzedelerin Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi buradaki insanların dertlerini bir nebze hafifletilmiş olurlardı. Burada mevcudu çok bulmuşlar. Çünkü CHP’li 11 Büyükşehir Belediyesi Antalya’da oluşan hasarları ödeyeceklerini açıklamışlardı” diye konuştu.