Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Bayraklı Baro Bahçe’de depremzedelerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, program sonunda depremzedelerin taleplerini dinledi. Proje içi depremzedelerinden Tamer Duman, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na çok zor durumda olduklarını ifade etti. Proje dışı alanlardaki depremzedelerin sorunlarının CHP tarafından çözüldüğünü, proje alanı için AK Parti’ye bırakıldığı gibi bir durum oluştuğunu savunan Duman, ev kredisi ödeyen depremzedelerin aynı ev için ikinci krediyi ödeyemeyeceklerini söyledi. Sayıların da çok fazla olmadığını aktaran Duman, “Başkanım elimizden tutun, çok zor durumdayız, biz borç içindeyiz. Kredi ödüyoruz bir de AFAD borcu ödeyeceğiz” dedi.  

KILIÇDAROĞLU, "BUNUN MUHATABI ERDOĞAN’DIR” 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ise, “11 Büyükşehir Belediye Başkanımız bunu karşılayacak güce sahip değil ama siz bana hesap çıkartın, 20 daire ya da şu kadar daire diye. Biz sizin düşündüğünüzden çok daha fazla mücadele veriyoruz parlamentoda, kanun teklifi veriyoruz. Bunun muhatabı buraya gelecek olan Erdoğan’dır. Siz, buraya gelen Erdoğan’a, ‘CHP’nin Genel Başkanı geldi, herkes 5 kuruş para ödemeyecek, evine yerleşecek, siz hükümet olarak aynı şeyi neden yapmıyorsunuz? Bakın biz bütün engellere rağmen yapıyoruz. Yurtdışından kredi alıyoruz, bu binaları yapmak için krediyi de engelliyorlar. Bize destek verin” açıklamasında bulundu.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünya bankasından ucuz kredi bulduklarını ancak bunun Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadığını söylemişti.