Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay İzmir'de camilerdek gerçekleştirilen müzik provokasyonunu yazdı. 

Balbay'a konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu bir provokasyon. Eğer sen bunu yapanları bulmak yerine, CHP’nin üzerine gidiyorsan, bunu sen yaptın demektir." ifadelerini kullandı. 

Mustafa Balbay'ın "Biz bu provokasyonu tanıyoruz!" başlıklı yazısı şöyle oldu:

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde, Adana Yüreğir CHP Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım tutuklandı. Ramazan Bayramı öncesinde de İzmir’de eski CHP İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandı.

Tablo açık; CHP’nin etrafında bir gerilim-çatışma halkası oluşturmaya çalışıyorlar.

Adana Yüreğir’de Vefa Destek Grubu üyesi de olan Eren Yıldırım, 14 Mayıs akşamı Yüreğir Kaymakamı’nın koruması tarafından silah doğrultmayla karşı karşıya kaldığı halde, “suçlu” ilan edildi. Önce serbest bırakıldı, Ankara devreye girince tutuklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “Bir gün önce Van’da PKK, ertesi gün Adana’da CHP” diyerek hükmünü verdi.

Dünyada, yurttaşlarından olabildiğince çok terörist yetişmesini sağlamak için olağanüstü çaba harcayan, bulamazsa kendisi uyduran başka bir yönetim yoktur.

20 Mayıs günü de İzmir’de camilerin merkezi yayın sistemine girilerek önce Çav Bella, ardından Selda Bağcan’dan “Yuh yuh” türküsü çalındı. Banu Özdemir de haber sitelerine düşmüş olan görüntüyü indirip, “bu nedir, açıklaması var mı?” diye sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

Olay bir an önce aydınlatılıp, bunu yapan alçaklar yakalanacağına, Banu Özdemir’i yakaladılar!

Erdoğan da tıpkı Adana olayında olduğu gibi, olayın üstüne değil, CHP’nin üstüne gitti, “eğleniyorlar” dedi.