GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan kriz masasını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Deprem gerçeği ile karşı karşıyayız. Deprem gerçeğini madem biliyoruz, bunun önlemlerinin ivedilikle alınması gerekiyor. Türkiye genelinde. Bu konuda parlamento ve dışında üzerimize düşen ne görev varsa, her türlü desteği vermeye hazırız. İzmir acı bir depremle karşılaştı. Can kayıplarımız var. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkısıyla enkaz kaldırılmaya çalışılıyor. Sadece belediye ekipleri değil AFAD, Jandarma olağanüstü çaba sarf ediyorlar. Bu çabayı sergileyen herkese teşekkür ediyorum. En büyük katkının İBB’nin kurumsal kapasitesi olduğunu altını çizmek isterim. Bütün belediye başkanlarımız İBB başkanıyla temasa geçtiler. Her türlü yardım kısa sürede içerisinde getirilecektir. Çadır ihtiyaçları var. Onlar giderilecek. İBB’nin verdiği İzmirlilere verdiği hizmetlerde eksik olmayacak. Ek kapasiteyi diğer büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız bunu sağlayacaklar”

KENTSEL DÖNÜŞÜM GEREKLİ! YEREL YÖNETİMLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKMALI

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Enkaz kurtarma çalışmaları hepimiz emin olun ifade ederken zorlanıyorum inşallah göçük altında kalanların tamamı sağ kurtarılırlar.  Alilerle de konuştum. Bir anne çocuğunu beklediğini söyledi. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bundan sonra benzer olaylarla karşılaşmamak için daha sağlıklı binalara ihtiyaç var. Hızlı kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Engellerin aşılmasına ihtiyaç var. Merkezi yönetimin de bu konuda yerel yönetimlerin önündeki engellerin kaldırması lazım. Ölenler bizim insanımız. Deprem partili ayrımı yapmıyor. Merkezle yerel arasında güçlü iletişim bağı kurulması gerekiyor. İzmirli kardeşlerimize destek olsun dileklerimi iletiyorum."

CENAZE TÖRENİNE KATILDI 
Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcılarından Seyit Torun, Ahmet Akın, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP İzmir milletvekilleriyle birlikte çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel’in eşi Burcu Yüksel, kızı Dila ile oğlu Ege Ilgaz için Bornova Hacılarkırı Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine katıldı.