Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi dev bir organizasyon için hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl 9-11 Eylül tarihleri arasında dördüncüsü düzenlenecek Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Kültür Zirvesi’ne; İsveç, Hindistan, İspanya, Fransa, Zimbabve, Portekiz, Çin, Amerika, Meksika, İngiltere, Ürdün, Filipinler, Güney Kore, Kolombiya, Endonezya, Filistin Ulusal Yönetimi, Lüksemburg, Almanya, Fransa, Arjantin, KKTC, Yakutistan gibi ülkelerin ulusal ve yerel yöneticileri, akademisyenler ve bilim insanları katılacak. Kültür Zirvesi kapsamında delegeler Kültürpark 4. Hol’de hazırlanan özel toplantı salonlarında buluşacak ve kendi kentlerine ait deneyimlerini, akademik düzeydeki bilgi birikimlerini, yeni çözüm önerilerini ve planlarını, paylaşarak geliştirme fırsatı yakalayacak.

ÖZEL YEMEĞE CHP LİDERİ DE KATILACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcı delegasyon için 10 Eylül Cuma günü Tarihi Agaro’da vereceği yemeğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. Öte yandan Büyükşehir’in Agora’daki yemek için özel izin aldığı bildirildi.

EKONOMİYE DEĞERLENDİRECEK

CHP lideri 11 Eylül’de Çeşme’de ESİAD’ın ‘ekonomi’ başlıklı düzenleyeceği toplantıya da katılacak.

Kılıçdaroğlu, Eylül ayı içerisinde bir kez daha kente gelerek partisinin il başkanlığının açılışını gerçekleştirecek. Birçok belediyenin tamamlanan projelerinin açılışlarını yapacak.