CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü PM toplantısında Nisan 2020’de yapılacak olan 37. olağan kurultay süreci, Erdoğan’ın ABD ziyareti ve gündemdeki diğer konuları değerlendirdi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, kurultay sürecinde kavga istemediğini tekrarlarken “Halka, içinde bulunduğumuz durumdan çıkış reçetesinin CHP’de olduğunu göstermeliyiz. Çözüm üretmek, umut olmak zorundayız” dedi.

FARKLI ADAYLAR DA ÇIKABİLİR

Tartışma ve fikrini söyleme bizim parti kültürümüzde var. Ama kavga etmeden fikirlerimizi yarıştıracağız. Kurultay sürecinin şeffaf ve demokratik olmasına dikkat edeceğiz. Her yere sandık kurulacak. Birlik ve beraberlik içinde geçmeli bu süreç. Kavga istemiyorum. Kongrelerde illa tek aday olsun düşüncemiz yok. Farklı adaylar da çıkabilir, buna bir engel yok. Ama mümkün mertebe ortak listede uzlaşma olabilirse güzel olur. Biz genel olarak uzlaşma ve birlik beraberlik istiyoruz. Halkımız birçok sorunla boğuşuyor. Halka, içinde bulunduğumuz durumdan çıkış reçetesinin CHP’de olduğunu göstermeliyiz. Unutmayın, Türkiye’nin umudu CHP’dir. Çözüm üretmek, umut olmak zorundayız. Biz birlik ve beraberlik içinde iktidara yürüyeceğiz.”